Україна і світ

Вчені знайшли в хлібі небезпечну речовину

Вчені дійшли висновку, що деякі харчові добавки в хлібі несуть ризики для здоров’я людини.

Вчені знайшли в хлібі небезпечну речовину

Вчені Гарвардського університету провели експерименти, у результаті яких дізналися про небезпеку регулярного вживання хлібобулочних виробів.

Дослідники проводили випробування на мишах і людях.

Виявилося, що пропіонат, який додають у хліб для того, щоб придушити утворення цвілі, негативно впливає на здоров’я.

Пропіонат може збільшити ризик розвитку ожиріння і діабету через те, що провокує зростання рівня відповідних гормонів.

До слова, вчені Оксфордського університету дійшли висновку, що щоденне вживання червоного і переробленого м’яса може підвищити ризик виникнення раку кишківника.

Джерело: Science Translational Medicine

Джерело ФАКТИ. ICTV
26.04.2019