Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна U-19 перемогла Італію та вийшла у півфінал юніорського Євро-2024

Збірна України U-19 з футболу вийшла до півфіналу чемпіонату Європи-2024, що триває у Північній Ірландії. У третьому матчі групового етапу синьо-жовті обіграли чинних чемпіонів турніру збірну Італії з рахунком 3:2.

Завдяки перемозі над італійцями підопічні Дмитра Михайленка набрали п’ять очок за підсумками трьох матчів – у перших двох іграх українці зіграли внічию проти Північної Ірландії та Норвегії.

Окрім виходу до півфіналу юніорського Євро-2024 збірна України гарантувала собі путівку на чемпіонат світу серед команд U-20, що відбудеться наступного року у Чилі.

Зараз дивляться

Україна обіграла Італію на юніорському Євро-2024

Рахунок у матчі відкрили підопічні Михайленка на сьомій хвилині матчу завдяки голу Геннадія Синчука. Втім до перерви італійці зрівняли після точного прострілу Томмазо Ебоне.

На початку другого тайму італійці повели у рахунку після потужного удару Марко Романо, але вже за дві хвилини синьо-жовті відновили паритет у грі. Голом відзначився Данило Кревчун.

Фінальну крапку у грі поставили наші хлопці на 75-й хвилині. Перед цим Крістіан Корраді сфолив у власному штрафному на Андрію Маткевичу, за що отримав другу жовту та вилучення. А арбітр призначив пенальті у ворота італійців.

Одинадцятиметровий удар успішно реалізував Матвій Пономаренко, який пробив у правий нижній кут та вивів збірну України уперед.

У півфіналі юніорського Євро-2024 збірна України зіграє з переможцем групи В – проти Франції або Іспанії. Матч відбудеться 25 липня.

Окрім України на чемпіонат світу U-20, що відбудеться у 2025 році, кваліфікувалися від Європи Італія та Франція. Також на турнір поїде друга команда групи B (Іспанія або Туреччина) і переможець матчу між командами груп з A та B, що посіли треті місця.

Зазначимо, що Україна вп’яте в історії зіграє на молодіжному чемпіонаті світу з футболу. Востаннє, коли українці брали участь у ЧС серед команд U-20, то стали чемпіонами світу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 23:32:06