Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна братиме участь у Паралімпіаді-2024

Україна візьме участь у Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі, попри допуск “нейтральних” спортсменів з Росії та Білорусі.

Про це заявив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич під час пресконференції.

Участь України в Паралімпійських іграх 2024

За його словами, загалом комітет очікує на участь в олімпіаді 207 українських паралімпійців. Путівки в Париж уже здобули 113 синьо-жовтих параспортсменів.

– З 22 видів спорту, що будуть на Паралімпійських іграх, Україна братиме участь у 17. Якщо говорити про поточний варіант ситуації, то у нас є 98 ліцензій у 13 видах спорту. У кількісному складі – це 113 спортсменів: 83 чоловіки та 30 жінок, — пояснив Сушкевич.

Він зазначив, що зараз триває ліцензійний процес. Україна прагне отримати ліцензії ще в чотирьох видах спорту. За деякі з них триватиме боротьба до середини липня.

У вересні 2023 року члени Міжнародного паралімпійського комітету проголосували проти повної заборони на участь в Іграх російських та білоруських параспортсменів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак пізніше їм дозволили змагатися в індивідуальному та нейтральному статусі. Водночас нагороди, здобуті “нейтральними” параатлетами, не будуть враховані до медального заліку змагань.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-25 00:03:22