Учасники МастерШеф 15: хто змагається за звання найкращого кулінара

На СТБ відгримів другий тиждень ювілейного сезону МастерШеф. Популярне кулінарне шоу знову дивує як глядачів, так і учасників, адже цього разу зміни розпочалися ще на етапі відбору.
Цієї весни за звання найкращого кулінара змагатиметься 21 аматор. Хто увійшов до складу учасників 15 сезону проєкту МастерШеф – деталі другого випуску від 08.03.2024 читайте у матеріалі.
Мастер Шеф 15 сезон – учасники
- Аня Шалай

Фото: Аня Шалай/СТБ
Аня – 28-річна HR-менеджерка з міста Шостка Сумської області. Кулінарія займає особливе місце в житті дівчини, вона готує з дитинства і продовжує робити це щодня.
Аня належить до тих людей, які не просто зберігають рецепти, а обов’язково випробувують їх на практиці. Вдома має кулінарні книги, а в її арсеналі — всі можливі види ризото та багато не тільки українських страв. Для Ані кухня — це не просто місце для приготування їжі, а справжній простір для релаксу.
- Анна Демченко

Фото: Анна Демченко/СТБ
Анні 36 років, вона родом із Харкова. Працює технічним директором і є співвласницею дистриб’юторської компанії. Пройшла шлях від найманого працівника до співвласника бізнесу всього за п’ять років. Кар’єра Анни – це історія про рух уперед, ризики та азарт, які ведуть до успіху.
Заміжня, мама двох дітей, вона майстерно балансує між бізнесом, родиною та своїми захопленнями. Кулінарія для Анни — це ще один прояв творчості. Її азарт до перемоги привів її на МастерШеф, де вона готова боротися за титул найкращого кулінара. Анна обожнює експериментувати, знаходити гармонію смаків і створювати щось унікальне.
- Катерина Павлинська

Фото: Катерина Павлинська/СТБ
Катерина народилася в маленькому селі Новооріхівка на Полтавщині. Любов до кулінарії зародилася ще в дитинстві – щонеділі разом із мамою вони мали особливий ритуал: готувати різні смаколики. В університеті це захоплення лише зміцніло, особливо після знайомства з майбутнім чоловіком, для якого хотілося готувати ще більше.
Катерині 34 роки, вона працює на пивзаводі, обіймає посаду начальниці цеху розливу. Але мрія про участь у МастерШеф завжди жила в її серці. І тільки під час війни прийшло справжнє усвідомлення: Коли, як не зараз?. Цього разу вона не дозволила страху стати на заваді – і мрія здійснилася. Людина з маленького села, яка працює на заводі, довела собі, що ніколи не варто здаватися.
- Ася Цалікова

Фото: Ася Цалікова/СТБ
Асі 32 роки, вона родом з Дніпра. У дитинстві мріяла стати модельєркою та дивувати оточення сміливими рішеннями. Але швидко зрозуміла, що вражати смаками навіть приємніше! Уже з 15 років Ася була головною постачальницею десертів на всіх сімейних святах.
Хоча професійна кухня так і не стала її основним шляхом, Анастасія встигла здійснити багато іншого: виховала чудового сина, побудувала кар’єру бухгалтерки в IT-компанії та навіть спробувала себе у веденні блогу. Проте кулінарія залишається її справжньою пристрастю – і тепер вона готова втілювати свої гастрономічні мрії на МастерШеф.
- Анастасія Жуга

Фото: Анастасія Жуга/СТБ
Анастасія родом з Харкова, вона обожнює готувати з самого дитинства. Завжди мріяла про власний заклад і поступово рухається до цієї мети маленькими, але впевненими кроками.
Ще одна пристрасть 37-річної Анастасії – подорожі. Вона об’їхала половину Європи автівкою і в кожній країні намагається скуштувати якомога більше автентичних страв, щоб потім відтворити їх удома на своїй кухні.
Кулінарія для неї – невичерпне джерело натхнення. Вона готова годинами стояти біля плити, створюючи щось особливе. І цю любов до гастрономії вже передає своєму молодшому синові, який у майбутньому теж мріє стати учасником МастерШеф.
- Дамір Бікулов

Фото: Дамір Бікулов/СТБ
Дамір – 50-річний доктор наук, професор із Запоріжжя, завідувач кафедри бізнес-адміністрування Запорізького національного університету. Має три вищі освіти – медичну, економічну та управлінську. До 45 років виступав на аматорських турнірах з боксу. Активно почав готувати з початком війни – для емоційної розрядки та моральної підтримки близьких.
Участь у МастерШефі сприймає як можливість для саморозвитку та відкриття талантів, про які раніше й не підозрював.
- Валерій Гармаш

Фото: Валерій Гармаш/СТБ
Валерію 49 років, він народився в Умані на Черкащині. Має вищу педагогічну освіту, працював директором школи, а також у сфері поштової логістики. Має чітку мету — присвятити решту свого економічно активного життя кулінарії. Адже готувати смачно й пригощати інших — його справжня пристрасть.
Він вірить, що мрії здійснюються, а участь у МастерШеф — найкраще тому підтвердження!
- Оксана Пустовойт

Фото: Оксана Пустовойт/СТБ
Оксана – 21-річний бакалавр прикладної лінгвістики, наразі здобуває ступінь магістра. Родом зі Львова.
Любов до приготування їжі з’явилася у неї ще в ранньому віці, і тепер Оксана щодня готує для себе та свого хлопця, отримуючи від цього справжню радість. Обожнює бачити, як люди насолоджуються її стравами, і завжди готова приготувати щось особливе. Для неї кухня — це місце, де можна відключитися від усіх проблем і тривог.
Наразі мета Оксани — створити книгу авторських рецептів, в якій кожна страва матиме свою унікальну історію, або ж проводити майстер-класи, щоб надихати інших готувати з любов’ю.
- Катя Козакевич

Фото: Катя Козакевич/СТБ
Каті 36 років, вона народилася в Києві. Працює лашмейкеркою вже понад 7 років. У вільний час захоплюється танцями high heels, з дитинства малює, любить кіно, особливо в жанрах хоррор і детектив. Обожнює тварин. Кулінарією захопилася з 18 років, коли почала жити вдвох із сестрою-близнючкою. Разом вони дивилися кулінарні шоу.
На проєкт прийшла, рятуючись від професійного вигорання, а також змагаючись із сестрою за те, хто першою потрапить на МастерШеф – вона тут чи сестра в США.
- Ненсі Топко

Фото: Ненсі Топко/СТБ
Ненсі 25 років, вона родом з Києва. З 15 років працює моделлю за кордоном. Кулінарія відіграла важливу роль у її житті — саме вона допомогла подолати анорексію.
Відвідавши 26 країн, вона відкривала для себе місцеві кухні, шукаючи автентичні та незвичайні смаки. Але головна мрія залишається незмінною — стати шеф-кухаркою!
- Денис Савенко

Фото: Денис Савенко/СТБ
21-річний Денис навчається на менеджменті в Польщі та маркетингу в Україні, одночасно вивчаючи нутриціологію, щоб допомагати людям через правильне харчування. Проте його справжня пристрасть — кулінарія. Денис мріє створити унікальну харківську страву, яка стане гастрономічною візитівкою його рідного міста.
МастерШеф для нього — це більше, ніж просто проєкт. Він дивився його з дитинства, а колись навіть вів фан-сторінку, що зібрала 50 тис. підписників. Тепер він не просто глядач, а учасник своєї великої мрії!
- Олександр Лозко

Фото: Олександр Лозко/СТБ
23-річний Олександр з Києва — людина з технічним мисленням, глибокими психологічними знаннями та любов’ю до кулінарії.
Має понад 4 роки досвіду в IT: займався розвитком бізнесів, оптимізацією процесів, впровадженням рішень на основі штучного інтелекту та керував великими командами. Нині поєднує кар’єру коуча, психолога-консультанта і бізнес-девелопера. Вивчає психотерапію, щоб допомагати людям знаходити баланс і розкривати свій потенціал.
Його кулінарний шлях розпочався у 12 років завдяки дідусеві, який показав, що кухня — це простір для творчості. Зараз Олександр створює корисні та збалансовані страви, поєднуючи традиції з інноваційними техніками.
МастерШеф – це можливість довести, що здорова їжа може бути не лише корисною, а й вражати смаком!
- Аліна Барвенко

Фото: Аліна Барвенко/СТБ
Аліна – 26-річна тату-майстриня з Києва, яка вважає, що татуювання — це не просто мистецтво, а спосіб самовираження. Для неї кожен малюнок на тілі — це спогад про важливі етапи життя.
Любов до кулінарії зародилася ще в дитинстві. Уже в 6 років вона навчилася їсти паличками, і відтоді азійська кухня стала її пристрастю. Насичені смаки, поєднання солодкого, солоного, гострого та кислого — справжній феєрверк на тарілці!
Її мрія — відкрити затишний заклад, куди можна прийти всією сім’єю, щоб насолодитися смаками та атмосферою тепла.
- Вікторія Луцкова

Фото: Вікторія Луцкова/СТБ
27-річна Вікторія працює в медіасфері як акторка, модель і ведуча. Для неї кулінарія — це не просто процес приготування їжі, а спосіб проявити любов і турботу про близьких. МастерШеф — це можливість вивести своє захоплення на професійний рівень, розширити власні навички та реалізувати себе ще більше.
Вона живе, щоб насолоджуватися життям, отримувати задоволення від кожного моменту й робити своїх близьких щасливішими.
- Євген Комаров

Фото: Євген Комаров/СТБ
Євген – 38-річний гастроюрист, юрист-бармен, благодійник, громадський діяч із Запоріжжя.
22 роки у сфері HoReCa. Консультує рестораторів і кухарів, навчаючи їх юридичним нюансам. Проте його інтерес до ресторанної сфери виходить далеко за межі юридичних питань. Завжди із захопленням спостерігає, як працює кухня: які техніки використовують професіонали, яке обладнання допомагає створювати кулінарні шедеври. І хоча зараз обожнює готувати та експериментувати, у дитинстві їжа була для нього справжнім випробуванням. Його постійно змушували доїдати все, і він навіть ховав їжу за щоками, щоб потім непомітно позбутися її.
МастерШеф для нього — можливість глибше зануритися у світ гастрономії та стати не просто юристом для кухарів, а справжнім юристом-шефом!
- Сергій Макитренко

Фото: Сергій Макитренко/СТБ
Сергію 24 роки, він родом з Києва. З дитинства захоплювався футболом, але ще більше — смачною їжею та її приготуванням.
Особливо обожнює страви з мангалу та печі, адже саме вогонь надає їжі неповторного смаку й характеру. У майбутньому мріє відкрити власний заклад, де зможе ділитися своєю любов’ю до гастрономії з іншими.
- Діана Костюк

Фото: Діана Костюк/СТБ
Діана – 29-річна майстриня перманентного макіяжу, а також власниця закладу доставки азійської кухні. Народилася в місті Золочів Львівської області.
Заміжжя стало для неї новим етапом у житті, який відкрив ще одну пристрасть — кулінарію. Готування для Діани – це спосіб проявити креативність і тішити близьких смачними стравами. Але вона мріє вийти за межі домашньої кухні та створити власний ресторан, де зможе реалізувати свої кулінарні ідеї на професійному рівні.
Поєднання управлінських навичок і любові до гастрономії дає їй усі шанси на успіх. Її мета — не просто готувати, а створювати атмосферу затишку й гостинності, яка стане основою успішного ресторанного бізнесу.
- Олеся Бабій-Полєжаєва

Фото: Олеся Бабій-Полєжаєва/СТБ
Олеся – 33-річний майор ДСНС, донорка крові та кісткового мозку, любляча дружина й мама двох французьких бульдогів. Захоплюється кундаліні-йогою та вважає себе справжньою фаталісткою.
Обожнює перемагати — і це відчувається у всьому, що робить. Під час повномасштабного вторгнення не виїжджала з рідного Миколаєва, а її чоловік пішов служити в ЗСУ.
Мріє про затишний заклад в італійському стилі, де будуть вино, хамон, хліб і вершкове масло з оливками. І коли настане пенсія, запрошуватиме туди своїх подруг на келих вина, щоб обговорити найсвіжіші плітки.
- Ден Шебеко

Фото: Ден Шебеко/СТБ
Дену 24 роки, він почав готувати ще у студентські роки, хоча тоді багато друзів насміхалися, стверджуючи, що це “жіноча справа”. Але саме вони згодом переконали хлопця подати заявку на МастерШеф.
Кулінарія для Дена – це ще один спосіб проявити свою творчу натуру. Він постійно розвивається, обожнює активності, майстер-класи та все нове, що дарує емоції й досвід.
- Настя Байда

Фото: Настя Байда/СТБ
Насті 31 рік, вона родом з міста Васильків Київської області. Має юридичну освіту, майже 10 років свого життя присвятила юриспруденції. Працювала юристом в газовій сфері, представником в судах, останні 4 роки помічником нотаріуса.
МастерШеф для неї— це шанс випробувати свої сили, відчути нові емоції та знайти однодумців. Анастасія готова працювати над тим, щоб її мрії поступово втілювались в життя.
- Богдан Грабовський

Фото: Богдан Грабовський/СТБ
27-річний Богдан – хлопець Аліни, вони прийшли на проєкт вдвох. Має досвід навчання в кадетському корпусі, що сформувало в ньому дисципліну та відповідальність. Пізніше вступив до військового університету, де три роки готувався стати льотчиком. Проте через стан здоров’я не зміг завершити навчання. Цей досвід навчив його наполегливості, витримці та прагнення до мети.
Обожнює готувати – особливо разом зі своєю коханою. Для них кулінарія — це не просто хобі, а можливість творити, ділитися емоціями й знаходити натхнення.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Його мрія — допомогти Аліні відкрити сімейний заклад, де вони зможуть поєднати любов до гастрономії та гостинності. Богдан упевнений: разом вони створять місце, куди люди приходитимуть за смачними стравами й теплою атмосферою.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-03-13 16:24:00