У США шпиталізували жінку з каменями у нирках через пристрасть до гострого рамену
24-річна американка потрапила до лікарні через камені у нирках внаслідок пристрасті до гострого рамену, який вона їла щотижня протягом шести місяців.
Рамен як отрута
Процес утворення каменів у нирках часто триває непомітно для людини, однак харчування відіграє ключову роль у цьому процесі. Солона їжа може значно підвищувати ризик хвороби через затримку води в організмі.
Doctors warns of serious health risks of some spicy ramen… https://t.co/S1UiGl2vr0 via @MailOnline
— Ганна І. (@anni4ka2022) April 30, 2024
Саме тому лікарі радять уникати консервованих продуктів, напівфабрикатів і фастфуду. Вочевидь 24-річна американка, яка регулярно їла гострий рамен упродовж шести місяців поспіль, цього не знала.
Але коли в сечовому міхурі почали утворювалися камені, відчула перші симптоми: біль у спині та кров у сечі.
Лікар пояснив, що ускладнення могло бути пов’язане з раменом, адже оброблені та консервовані продукти, як-от супи, заморожені страви та локшина швидкого приготування, містять безліч солі та небезпечних харчових добавок.
Підсилювач смаку
Наприклад, рамен, який споживала Люсі Мурад, містила половину рекомендованої щоденної порції солі – 1 280 мг на порцію. Це удвічі більше, ніж у чипсах!
Виробники додають сіль, щоб підсилити смак, але така пристрасть може призвести до неприємних наслідків, як-от камені та інфекції нирок.
Ця історія дійсно вражає, особливо тому що рамен у всьому світі – один з улюблених продуктів молоді.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-30 13:02:09