Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Тортилья: рецепт приготування в домашніх умовах

Іспанія – це країна сонця, пісень і, безумовно, смачної їжі. І коли мова заходить про іспанську кухню, одна страва, без сумніву, виходить на перший план – тортилья.

Але, знаєте, тортилья – це не лише страва. Це шматочок історії, культури та, звичайно ж, відмінного смаку.

Дозвольте відкрити для вас деякі секрети цієї чудової іспанської страви.

Зараз дивляться

Рецепт тортильї швидкий та простий у приготування в домашніх умовах. Вона поєднує в собі простоту та вишуканість.

Готують тортилью обов’язково на оливковій олії з картоплі та яєць, додаючи спеції та інші продукти. Кожен іспанський кухар має свій власний секрет – може, наприклад, додати трохи чорізо, оливок або печериць, щоб надати їй особливого смаку.

Отже, якщо ви ще не пробували іспанську тортилью, варто приготувати! Вона не тільки надасть можливість зануритися у світ смаку Іспанії, але і відкриє двері до нового кулінарного досвіду.

Тортилья: покроковий рецепт на сковороді

Іспанці обожнюють тортилью. Готують її зазвичай як основну страву на сніданок. Але можна звісно їсти її в будь-який час доби.

Інгредієнти:

  • картопля – 600 г
  • яйця – 5-6 шт.
  • цибулина ріпчаста – 1 шт.
  • сіль, перець чорний мелений – до смаку
  • оливкова олія – для смаження

Як приготувати тортилью:

  1. Картоплю чистимо, миємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на тонкі кружальця або скибочки.
  2. Почищену цибулину нарізаємо маленькими кубиками.
  3. У сковороду вливаємо достатню кількість оливкової олії та розігріваємо її.
  4. Викладаємо картоплю, збільшуємо вогонь і готуємо, помішуючи, близько 3 хвилин. Вогонь зменшуємо, накриваємо сковороду кришкою і готуємо 5 хвилин.
  5. До картоплі додаємо цибулю, солимо, перчимо, перемішуємо. Знову накриваємо кришкою і готуємо близько 10 хвилин (до готовності овочів).
  6. Тепер час збити яйця з сіллю та перцем та влити їх у сковороду до овочів. Готуємо допоки низ страви не “схопиться”.
  7. Потім обережно перевертаємо та готуємо ще близько 5 хвилин. Це краще робити за допомогою пласкої тарілки або кришки, так тортилья буде цілою та апетитною.

Подаємо іспанську тортилью теплою.

Рецепт тортильї універсальний. Додавайте будь-яки продукти до ваших уподобань. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-20 10:43:15