Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ситуація навколо Бахмута – інформація на 3 березня 2023

Російські війська могли тимчасово відмовитись від ідеї оточення Бахмута як із південного заходу, так і з північного сходу, щоб під тиском змусити українських військових вийти з міста.

Таке припущення висловили фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши останні атаки окупантів.

На переконання експертів ISW, про такі наміри загарбників свідчить активізація наступальних операцій армії РФ на північних околицях і в передмісті Бахмута.

Зараз дивляться

– Можливо, росіяни намагаються тиснути на українські війська в Бахмуті, щоб ЗСУ тактично відступили через трасу Т0504, – заявляють в ISW.

Лише так в Інституті вивчення війни можуть пояснити зменшення зусиль окупантів з оточення населеного пункту.

– Російські війська, імовірно, прагнуть уникнути додаткового залучення живої сили та техніки для потенційного оточення Бахмута, – припускають фахівці Інституту вивчення війни.

Однак аналітики ISW наголошують: російські війська продовжують наступ уздовж лінії T0504, тому не виключено, що вони можуть відновити більш узгоджені зусилля на цьому напрямку.

Нагадаємо, що 2 березня речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що українські війська здійснять тактичний відступ із Бахмута, якщо буде необхідність.

За його словами, основним завданням українських військ є досягнення стратегічних результатів, на зразок того, як після відступу із Сєвєродонецька та Лисичанська Луганської області ЗСУ вдалося звільнити значні території в Харківській області та навколо Лимана Донецької області.

На думку аналітиків ISW, українські війська вже досягли своєї стратегічної мети, тож оборона міста в подальшому буде стратегічно надійною до тих пір, поки зусилля для утримання міста не переважатимуть вплив на російську живу силу та техніку.

До слова, український захисник із Бахмутського напрямку Мадяр 3 березня заявив, що його підрозділи виводять із Бахмута, однак інші підрозділи там ще залишаються.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 373-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-03 16:16:23