Суші вдома: який рис вибрати і як правильно його варити
Як вибрати правильний рис для суші, якщо ви вирішили приготувати японський смаколик вдома, розповідає шеф Євген Клопотенко.
Загалом сортів рису – сила силенна. Те, що ми бачимо на полицях у магазині – краплина в морі. Та це полегшує наше завдання – вибрати рис для суші.
Рис для суші: як вибрати та на що звернути увагу
При виборі рису орієнтуйтесь на форму зерна.
Довгозернистий рис містить найменше крохмалю, тож він буде розсипчастим. До цієї групи належать пакистанський Басматі та Жасмин, що вирощують у Таїланді. Для справжнього плову ідеальний сорт Девзіра з Ферганської долини.
В іспанській паельї використовують середньозернистий рис спеціального сорту Бомба, що вирощують у Валенсії. У ньому теж небагато крохмалю. Це ж стосується і Карнаролі та Арборіо, що використовують для приготування класичного італійського ризото, а також сорт Камоліно.
Якщо ж хочете приготувати суші вдома, то у пригоді стане круглозернистий рис, в якому міститься багато крохмалю. Він після варіння добре злипається.
Як приготувати рис для суші
Коли готуєте рис, важливо дотримуватися пропорцій. Щоб він вийшов ідеальним, використовуйте одну частину рису і дві частини води. Після того, як закипить вода, дайте рису покипіти 5 хвилин, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою сотейник і дайте так постояти приблизно хвилин 15.
Для круглозернистого рису потрібно зменшити час приготування приблизно на п’ять хвилин.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Євген Клопотенко
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-31 11:20:00