Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сочник із сиром: рецепт приготування в домашніх умовах

Погодься, немає нічого смачнішого за ароматну випічку. А коли це ще й сочник з сиром – то це вже просто щось неймовірне!

Ці маленькі пиріжечки у формі півмісяця подобаються усім, без виключення!

Зачекай, що таке сочник? Це випічка зі смаком дитинства, яка складається з ніжного тіста та апетитної начинки. Головний інгредієнт – кисломолочний сир. Адже він не лише додає виробам чудовий смак, але й робить їх більш корисними.

Зараз дивляться

Ароматні, м’які, розсипчасті та дуже ніжні сочники з сиром варто приготувати найближчим часом!

Готувати сочники – це справа не надто складна та цікава. Нам знадобиться звичайний набір продуктів: борошно, вершкове масло, розпушувач, цукор, яйця та, звісно ж, сир.

Як швидко і просто приготувати сочники з сиром за перевіреним часом та досвідченими господинями рецептом – читайте нижче.

Домашні сочники з сиром – рецепт приготування

Якщо хочете додати цій випічці екзотики, покладіть в начинку трохи цедри лимона. Із запропонованої кількості продуктів у нас вийде 10-12 сочників з сиром.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 320 г +1 ст. л. для посипання столу
  • сода – 0,5 ч. л. або розпушувач – 1 ч. л.
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик (8 г)
  • сметана – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 100 г
  • сіль – 1/3 ч. л.

Для начинки:

  • сир кисломолочний – 200 г
  • сметана – 30 г
  • цукор – 50 г
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • манна крупа – 1 ч. л.
  • яєчний білок – 1 шт.
  • сіль – дрібка

Для змащування виробів:

  • яєчний жовток – 1-2 шт.
  • молоко – 1-2 ч. л.

Додатково:

  • пергаментний папір
  • цукрова пудра – для посипання

Приготування:

  1. У миску просіюємо борошно, всипаємо соду або розпушувач. Перемішуємо.
  2. У другій місці поєднуємо і перемішуємо сметану, цукор, ванільний цукор, сіль та яйце.
  3. До сметанної суміші додаємо шматок розм’якшеного вершкового масла і гарно збиваємо міксером протягом 2 хвилин.
  4. Переливаємо отриману масу у миску з борошняною сумішшю і замішуємо тісто. Вимішувати довго не треба, максимум – 2 хвилини.
  5. Тісто загортаємо у харчову плівку і поміщаємо в холодильник на той час, поки готуємо начинку.
  6. Для сирної начинки поєднуємо усі інгредієнти та гарно перемішуємо. Якщо начинка вийшла занадто рідка, а це може трапитися, якщо сир не жирний, то просто додаємо трохи борошна.
  7. Стіл посипаємо борошном і розкочуємо його в круглий пласт товщиною близько 7 мм.
  8. Потім вирізаємо кружечки (приблизний діаметр 9-10 см).
  9. На одну половинку кожного кружальця тіста викладаємо начинку. Складаємо кожне кружальце навпіл.
  10. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо сочники.
  11. Змащуємо вироби злегка збитим з молоком яєчним жовтком.
  12. Випікаємо у духовці за 200 °С близько 20 хвилин.

Готові сочники з сиром трохи охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Смачного чаювання!

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-23 15:03:52