Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки варити пельмені по часу

Пельмені – справжня паличка-виручалочка, особливо для тих, кому постійно не вистачає часу приготувати обід чи вечерю.

Ці мʼясні крутелики однаково добре смакують зі сметаною, оцтом, перцем, майонезом чи кетчупом, крім того готуються за лічені хвилини.

Пельмені з морозилки та щойно зліплені кидають у киплячу підсолену воду та варять до готовності.

Скільки хвилин потрібно варити пельмені до різного ступеня готовності та корисні лайфхаки приготування страви – дивіться в нашому матеріалі.

Скільки варяться пельмені

Якщо варити їх занадто довго, вони розваляться, тісто відокремиться від начинки, і назвати страву пельменями буде важко. А якщо недоварити їх – тісто та мʼясо будуть сирими.

Щоб зберегти пельмені соковитими та ароматними, варто дотримуватися чітких часових рамок:

  • великі заморожені пельмені (хінкалі) – 10-12 хвилин;
  • середні пельменьки – 5-7 хвилин;
  • маленькі заморожені пельмені – 5-6 хвилин;
  • домашні, щойно зліплені варяться 7-10 хвилин;
  • в мультиварці (на режимі Варка на пару) пельмені потрібно варити 10-12 хвилин;
  • у мікрохвильовці – 10-15 хвилин.

Варто зазначити, що час, вказаний вище, потрібно засікати від закипання води з пельменями в каструлі.

Як зварити домашні пельмені

Традиційно пельмені кидають у киплячу підсолену воду. Стандартним співвідношенням води до пельменів вважається 1:3, тобто на 500 г страви знадобиться 1,5 л води. Потім посоліть воду та дочекайтесь, поки вона закипить.

Для приготування використовуйте глибоку та широку каструлю, щоби пельмені не злипалися. Порада: щоб пельмені не перетворилися на зліплену масу, попередньо додайте у воду 1 ст. л олії.

Коли вода закипіла, відправляйте туди пельмені. Час від часу помішуйте воду, щоб пельмені не прилипли до каструлі.

За кілька хвилин вода знову закипить, а пельмені почнуть підійматися на поверхню. Від цього моменту засікайте 7-10 хвилин.

Коли пельменьки зваряться, витягніть їх з води за допомогою друшляка та додайте оцет, перець, майонез чи кетчуп.

Як приготувати заморожені пельмені

Магазинні заморожені пельмені – найпоширеніший варіант цієї страви. Щоби приготувати такі пельмені:

  1. Налийте в каструлю достатньо води та поставте на вогонь.
  2. Доведіть воду до кипіння та додайте спеції (сіль, перець, олію).
  3. Заморожені пельмені не розморожують, їх кидають у воду просто з морозилки.
  4. Час від часу колотіть воду, щоб пельмені не прилипли.
  5. Коли вода закипить вдруге, зменште вогонь та варіть страву ще 10 хвилин.
  6. Кожні 3 хвилин помішуйте пельмені ложкою.
  7. По закінченню часу викладіть пельмені на тарілку, додайте масло, кетчуп чи майонез та подавайте до столу.

Як приготувати пельмені в мультиварці

Це один з найпростіших та найшвидших способів приготувати пельмені. Вам потрібно:

  1. Покласти пельмені у мультиварку та залити холодною водою.
  2. Додати спеції на свій смак.
  3. Встановити режим Варка на пару (у кожній мультиварці режим може називатися по-різному) та встановити таймер на 10 хвилин.
  4. По закінченню часу перевірте стан пельменів.

Якщо у вас немає мультиварки, проте є мікрохвильовка, зварити пельмені можна і там.

Як приготувати пельмені у мікрохвильовці

  1. У тарілку покладіть 10 пельменів (більше не можна, на жаль);
  2. Залийте їх гарячою водою так, щоби пельмені повністю покрились.
  3. Посоліть, поперчіть, додайте спеції.
  4. Поставте тарілку в мікрохвильовку та накрийте кришкою.
  5. Поставте таймер на 15 хвилин.
  6. Кожні 2-3 хвилини зупиняйте процес, відкривайте мікрохвильовку та перемішуйте пельмені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-10 13:14:33