Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Скільки варити броколі та як зробити це правильно

Броколі – це не просто смачна страва, а ще й справжня скарбниця корисних речовин для нашого здоров’я. Але скільки варити броколі, щоб зберегти усю цю користь? Отже, розберімось з цим питанням.

Коли ви купуєте броколі свіжу або заморожену, важливо правильно її готувати, щоб зберегти всі корисні речовини.

Почнемо зі збереження вітамінів та мінералів. Краще за все приготувати броколі швидко, щоб вона не втратила багато корисних речовин.

Скільки варити броколі

Час приготування залежить від того, свіжа броколі або заморожена.

Зазвичай заморожена броколі попередньо бланшована і тому, час приготування не суттєво, але скорочується.

Також на час варіння броколі впливає цілою її готуємо, чи розділяємо на окремі суцвіття.

Скільки варити броколі заморожену в каструлі

Заморожена броколі – чудова альтернатива свіжої, особливо коли не сезон. Але як їх правильно приготувати, щоб зберегти всю користь?

  1. Коли ми варимо заморожену броколі, попередньо розморожувати її не треба. Викладаємо її в каструлю, солимо (на 1 кг броколі додаємо 1 ч. л. солі (без гірки).
  2. Вливаємо води стільки, щоб повністю покривала капусту.
  3. Варимо, після того, як закипить вода, 3 хвилини на маленькому вогні. Вона має бути ніжною, але тримати форму.

Після відварювання броколі можна занурити в холодну воду, щоб зупинити процес приготування і зберегти яскравий зелений колір.

Як варити броколі свіжу

Для приготування нам потрібна тільки вода та сіль. Інші спеції додавати не варто.

  1. Головку броколі чистимо від листя та розрізаємо на невеликі суцвіття.
  2. Викладаємо у каструлю, солимо, вливаємо воду і доводимо до кипіння. Готуємо близько 5 хвилин. Кришкою закривати каструлю не треба.

Якщо головка капусти величенька і ви не будете розрізати її на окремі суцвіття, час приготування треба збільшити до 10-12 хвилин.

Як варити броколі свіжу і заморожену ми вже знаємо. Тож, не гаймо часу. Це дуже смачно і корисно.

Швидкий рецепт вареної броколі (на 1 кг). Відкидаємо варену капусту на друшляк, щоб видалити зайву воду. Перекладаємо її у миску чи каструлю. В окрему ємність вливаємо 2 ст. л. оливкової олії. Додаємо 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, 1 дрібно нарізаний зубок часнику і гарно перемішуємо. Отриманою заправкою поливаємо броколі та перекладаємо у тарілку для подачі. Посипаємо тертим сиром (моцарела, сулугуні або пармезан) і подаємо до столу.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 13:00:42