Україна і світ

Сирна паска в духовці – простий рецепт

28 квітня православні християни відзначатимуть Великдень 2019. Факти ICTV пропонують простий рецепт сирної паски в духовці.

Сирна паска в духовці – простий рецепт

Що потрібно для приготування сирної паски в духовці:

  • Свіжий сир – 500 г
  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Манка – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Цедра лимона – за смаком
  • Родзинки – 100 г

Загальний час приготування сирної паски в духовці – 2-3 години.

Процес приготування сирної паски в духовці:

  1. Перетираємо через сито 500 грам сиру (або перебиваємо блендером).
  2. Додаємо в сир столову ложку манки, 100 грам м’якого вершкового масла і добре перемішуємо до однорідної маси.
  3. Додаємо в масу 100 грам родзинок і ще раз вимішуємо сир.
  4. Від 4 яєць відділяємо жовтки від білків. Жовтки необхідно збити з цукро, поки маса не стане пишною і білою.
  5. Жовтки додаємо до сиру та добре вимішуємо.
  6. Окремо збиваємо білки 4 яєць у густу піну та додаємо до сиру. Ще раз добре перемішуємо.
  7. Форми для випікання змащуємо шматочком вершкового масла і обсипаємо манкою, щоб сирна паска не прилипла до форми. Замість манки можна взяти панірувальні сухарі.
  8. Ставимо форми в духовку, розігріту попередньо до 150-170°С. Випікати 1-1,5 години (залежно від духовки та розміру пасок).

Як визначити що паски готові – серединка повинна прихопитися, а верх підрум’янитися.

Джерело ФАКТИ. ICTV
27.04.2019