Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати з молодої картоплі: оригінальні страви з рецептами

Травень – це не лише тюльпани, бузок та кропива. У травні з’являється на прилавках перша молода картопля. А її в Україні обожнюють.

Що приготувати з молодої картоплі? Шеф-кухар Євген Клопотенко рекомендую оновити звичне весняне меню та приготувати молоду картоплю… з корицею або молоду картоплю з мітболами. Буде смачно та корисно!

За що ми любимо першу картопельку? Її навіть чистити не треба! Пошкріб щіточкою, промивши під потоком води та починай варити. І, здається, що немає нічого смачнішого у світі, ніж молода картопля з вершковим маслом та кропом.

Приготуйте і ваша кулінарна колекція поповниться цими смачними стравами.

Молода картопля з корицею

Ця досить незвична страва сподобається пошановувачам нових смаків та ароматів.

Інгредієнти:

  • 800 г молодої картоплі
  • 30 г вершкового масла
  • сіль до смаку
  • 1 ч. л. меленої кориці

Приготування:

  1. Помийте, пошкребіть (або ні) молоду картоплю, зваріть її до готовності у підсоленій воді.
  2. Краще брати дрібну або середнього розміру, щоб можна було варити цілою, так виходить набагато смачніше.
  3. Злийте воду, додайте до гарячої картоплі дрібку солі, корицю та вершкове масло. Добре перемішайте.

Молода картопля з мітболами

Звісно з тюфтельками можна приготувати і звичайну картоплю, але з молодою картоплею набагато смачніше.

Інгредієнти:

  • 300 г молодої картоплі
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ст. л. винного оцту
  • 20 г вершкового масла
  • запашний перець до смаку
  • морська сіль до смаку

Для мітболів:

  • 300 г м’ясного фаршу (свино-яловичий)
  • 50 г чорізо або копченої ковбаси
  • 10 мл соку лимона
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

  1. Для мітболів дрібно наріжте чорізо. Фарш змішайте з чорізо, спеціями та соком лимона. Сформуйте кульки по 70 г кожен і відправте мітболи в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 30 хвилин (до готовності).
  2. Картоплю варіть з часником і запашним перцем до готовності. Злийте воду. Додайте вершкове масло і винний оцет із сіллю.
  3. Закрийте кришкою та перемішайте. Якщо немає винного оцту, можна використати кислу сметану.
    Подавайте з мітболами.

Молода картопля з сиром та цибулею

Інгредієнти:

  • 400 г молодої картоплі
  • 100 г цибуля (1 невелика цибулина)
  • 50 г шинка
  • 70 мл кулінарні вершки (18-30% жирності)
  • 50 г сир твердий
  • 1 ст. л. олія соняшникова
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

  1. Картоплю помийте поріжте кружальцями завтовшки до 1 см. Невелику цибулину поріжте півкільцями.
  2. На сковороді з однією ложкою олії обсмажте картоплю з цибулею протягом 5 хвилин.
  3. Додайте 50 г подрібненої шинки й продовжуйте обсмажувати на середньому вогні ще 5 хвилин.
  4. Наприкінці приготування додайте вершки та сир, натертий на тертці з великими отворами. Тушкуйте на маленькому вогні ще 5 хвилин.
  5. Сіль та перець – до смаку. Подавайте із подрібненою зеленню петрушки.

Що ще можна приготувати з молодої картоплі? Переходьте за посиланням нижче, щоб дізнатися як приготувати смачний та апетитний салат.

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-10 12:47:11