Україна і світ

Що приготувати на Великдень: рецепти легких салатів без майонезу

На Великдень закінчується Великий піст, тому стіл у цей день багатий і різноманітний. Щоб не відчувати тяжкість після святкового застілля, Факти ICTV пропонують додати до меню легкі салати без майонезу.

Що приготувати на Великдень: рецепти легких салатів без майонезу

Салати на Великдень мають бути не тільки смачними, а й корисними.

Для тих, хто боїться набрати за великодні свята зайві кілограми, ми підібралі в мережі три рецепти легких салатів без майонезу.

Салат Ніцца

Складові на дві порції:

  • 100 г стручкової зеленої квасолі;
  • жменя маслин;
  • два великих яйця;
  • банка консервованого тунця у власному соку;
  • жменя помідорів чері (можна замінити звичайними);
  • пучок петрушки;
  • по 1 ст. л. бальзамічного оцту і гірчиці діжонської;
  • 2-4 ст. л. оливкової олії.

Що приготувати на Великдень: рецепти легких салатів без майонезу

Приготування:

  1. Квасолю відварити, поки не стане трохи м’якою, відкинути на друшляк і підставити під крижану воду – щоб зберігся зелений колір.
  2. Яйця зварити протягом 4-5 хвилин, почистити, розрізати на половинки.
  3. Помідори розрізати на дві частини.
  4. Для заправки змішати оцет, гірчицю та олію.
  5. У миску викласти квасолю, маслини, тунець, помідори, залити заправкою, посолити і поперчити, перемішати.
  6. Готовий салат розкласти у тарілки, зверху викласти яйце і петрушку.

Салат Бахор

Складові:

  • 300 г яловичини;
  • два помідори;
  • два свіжих огірка;
  • одна цибулина;
  • зубчик часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • три яйця;
  • пучок зелені (кріп, петрушка);
  • йогурт або сметана – за смаком;
  • сіль і перець.

Що приготувати на Великдень: рецепти легких салатів без майонезу

Приготування:

  1. Яловичину відварити у підсоленій воді протягом години, коли охолоне – нарізати кубиками.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, залити окропом і промити проточною водою для видалення зайвої гіркоти.
  3. Яйця зварити, охолодити і нарізати кубиками.
  4. Огірки і помідори нарізати тонкою соломкою, викласти у глибоку миску, додати цибулю і подрібнений часник.
  5. До овочів додати м’ясо і яйця.
  6. Натерти на тертці твердий сир, подрібнити зелень і додати в салат.
  7. Салат поперчити і посолити за смаком, заправити сметаною або йогуртом.

Суперзелений салат

Складові:

  • пачка спаржі – 250 г;
  • один кабачок/цукіні, нарізаний дуже тонкими смужками;
  • 1/2 чашки квасолі – 35 г;
  • 1/2 чашки гороху – 35 г;
  • жменя свіжого листя м’яти;
  • три чашки свіжого шпинату – 60 г;
  • 1/2 чашки неочищеного солодкого гороху – 35 г;
  • по 2 ст. л. підсмажених фісташок і кедрових горішків.

Що приготувати на Великдень: рецепти легких салатів без майонезу

Заправка:

  • сік і цедра половини апельсина;
  • сік половини лайма;
  • 1 ч. л. сушеного чилі;
  • 2 ст. л. ріпакової або оливкової олії;
  • дрібка морської солі;
  • дрібка меленого чорного перцю.

Приготування:

  1. Взяти велику миску з холодною водою і додати в неї жменю льоду.
  2. Поставити на вогонь велику каструлю з водою, довести до кипіння, додати дрібку солі, покласти спаржу.
  3. Через 30 секунд покласти горох і квасолю, ще через півхвилини вийняти все і швидко занурити в миску з крижаною водою.
  4. Через хвилину дістати овочі з миски.
  5. У розігріту сковороду налити трохи олії, обсмажити на ній цукіні.
  6. У невеликій мисці змішати інгредієнти для заправки.
  7. Щойно цукіні будуть готові, викласти їх у велику миску, додати шпинат, м’яту, неочищений солодкий горох, спаржу, квасолю, горох і горіхи, зверху полити заправкою і дати добре просочитися.
  8. Подавати на великій тарілці.

Факти ICTV також зібрали рецепти великодніх страв.

Читайте новини на нашій Facebook-сторінці  та приєднуйтесь до нашої  Facebook-групи

Джерело ФАКТИ. ICTV
26.04.2019