Що приготувати на шкільний ярмарок: ідеї та рецепти найкращих страв
Сезонні фрукти, усілякі смаколики, веселий дитячий сміх, вікторини та конкурси – це шкільний ярмарок. Він завжди приносить неймовірну радість і теплі спогади школярам та вчителям. Але що приготувати для шкільного ярмарку, щоб було смачно, корисно, не зіпсувалося та було зручно їсти? Факти ICTV пропонують найкращі ідеї страв.
Що приготувати на шкільний ярмарок: найкращі ідеї та швидкі рецепти страв
Пропонуємо найкращі рецепти, які стануть ідеальним доповненням до вашого стенда на шкільному ярмарку та смакуватимуть як малим, так і дорослим. Приготувати страви можна разом із дітьми. Впевнені, це принесе безмежну радість від творчості та процесу приготування.
Кекси з родзинками
Кекси є лідерами продажів на шкільних ярмарках. Вони смачні, легко вміщаються на дитячій долоні, ними зручно перекусити на шкільній перерві. Як начинку можна використовувати сушені ягоди, горіхи, шоколадну крихту, сухофрукти. Ми пропонуємо приготувати класичні мафіни з родзинками.
Інгредієнти:
- борошно: 300 г
- цукор: 165 г
- вершкове масло: 150 г
- яйця: 3 шт.
- молоко: 150 мл
- родзинки: 100 г
- розпушувач: 6 г
- ванільний цукор: 8 г
Приготування:
- У борошно додайте цукор, розпушувач, ванільний цукор, вбийте яйця.
- Влийте молоко та розігріте, але охололе вершкове масло.
- Добре перемішайте інгредієнти з допомогою міксера, щоб тісто вийшло гладеньким та однорідним.
- Додайте промиті й обсушені родзинки та знову ретельно перемішайте тісто.
- Підготуйте формочки для запікання мафінів. У кожну ємність покладіть спеціальні паперові заготовки для кексів.
- Наповніть формочки тістом, але не до самих країв.
- Випікайте мафіни приблизно 30 хвилин (перші 10 хвилин – за 200 градусів, а потім за температури у 170 градусів).
Фруктові шашлики
Наріжте фрукти на невеликі шматочки і нанижіть їх на дерев’яні шпажки. Для цієї страви можна використовувати сезонні або екзотичні фрукти. Добре будуть смакувати яблука, ківі, банани, часточки апельсинів чи мандаринів, шматочки ананаса, виноград тощо.
Імбирне печиво
Імбирне печиво – дуже ніжна, хрустка випічка з тонким ароматом імбиру та спецій, що ідеально підійде для шкільного ярмарку. Його зручно їсти, брати з собою, до того ж різноманітні форми й оформлення піднімуть настрій та будуть святковими на вигляд.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне: 250 г
- яйце: 1 шт.
- масло вершкове: 100 г
- какао: 1 ч. л.
- мед: 1 ст. л.
- цукрова пудра: 100 г
- імбир мелений: 1,5 ч. л.
- гвоздика мелена: 0,5 ч. л.
- кориця: 1 ч. л.
- кардамон: 0,5 ч. л.
- перець духмяний мелений: 0,25 ч. л.
- сода: 0,5 ч. л.
- сіль: на смак
Приготування:
- У просіяне борошно додайте какао, сіль, соду та всі спеції. Добре перемішайте.
- Окремо розітріть розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою за допомогою міксера. Додайте яйце, мед і добре все перемішайте.
- В отриману суміш додайте готове борошно зі спеціями та какао.
- Замісіть м’яке тісто та залиште його в холодильнику на 1 годину.
- Розкачайте тісто завтовшки приблизно 1 мм. Виріжте фігурки та покладіть на деко, заслане папером.
- Випікайте імбирне печиво у розігрітій духовці за 180°С приблизно 7-10 хвилин.
Готове печиво можна прикрасити помадкою.
Горішки зі згущеним молоком
Якщо у вас є формочки, приготуйте печиво у вигляді горішків із начинкою зі згущеного молока.
Інгредієнти:
- борошно: 400 г
- цукор: 100 г
- жовтки: 3 шт.
- вершкове масло: 200 г (жирністю 82% і вище)
- оцет: 1 ч. л.
- сода: 1/3 ч. л.
- сіль: 1/3 ч. л.
- ванільний цукор
для начинки:
- згущене молоко: 200 г
- вершкове масло: 80 г
Приготування:
- Змішайте цукор, жовтки та топлене масло.
- Додайте борошно, соду, сіль та оцет. Добре перемішайте всі інгредієнти й замісіть еластичне тісто.
- Для начинки змішайте варене згущене молоко з вершковим маслом і добре збийте міксером.
- Випечіть печиво в горішниці. Наповніть горішки начинкою з допомогою ложки або кондитерського мішка та склейте їх між собою.
Поставте у холодильник на ніч, а зранку пригощайте дітей і насолоджуйтеся смаком.
Кольорове желе
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Одна з найпопулярніших страв на шкільному ярмарку. Його можна приготувати з натурального соку з додаванням желатину та шматочків фруктів. Розлити суміш можна по стаканчиках, прикрасити та додати одноразові прибори. Зручна, яскрава й корисна страва готова.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-13 13:36:00