Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати на романтичну вечерю до Дня святого Валентина

День святого Валентина вважають одним з найромантичніших свят року. Цього дня кожен хоче якось по-особливому порадувати свою другу половинку.

Що приготувати на романтичну вечерю до Дня святого Валентина

Що приготувати на День Закоханих – часте питання, яким задаються пари. Адже хочеться, щоб було і смачно, і красиво, і, бажано, легко у приготуванні, оскільки часу зазвичай не так багато.

Ми зібрали для вас кілька простих рецептів на романтичну вечерю до Дня святого Валентина.

Канапе Сердечки

Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • чорний хліб – 4 скибочки;
  • вершковий сир – 4 ч. л;
  • огірок – 4 скибочки;
  • червона ікра – 4 ч. л;
  • м’ята.

Приготування:

  1. Вирізати за допомогою виїмок для печива сердечка з чорного хліба.
  2. Намазати хліб вершковим сиром.
  3. Викласти на кожен шматочок хліба по тонкій скибочці огірка.
  4. Прикрасити закуску ікрою та м’ятою.

Салат Чоловічий каприз

Фото: Kleo

Інгредієнти:

  • яловичина – 200 г;
  • яйця – 4 шт;
  • цибуля – 2 головки;
  • майонез;
  • оцет 6%;
  • сир твердий – 150 г;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Відварити яловичину до готовності зі спеціями та сіллю.
  2. Цибулю нарізати дрібно, викласти в ємність і залити сумішшю води з оцтом, залишити маринуватися.
  3. Остудити яловичину і нарізати її невеликими кубиками.
  4. Відварені круто яйця натерти на крупній тертці.
  5. Зібрати салат: викласти шар яловичини, потім мариновану цибулю, нанести майонезну сітку.
  6. Зверху покласти шар натертих яєць. Покрити сирним шаром, натерши попередньо сир на крупній тертці.
  7. Шари в такому порядку повторити ще двічі.

 

Десерт з желе

Фото: Kleo

Інгредієнти:

  • вишневе желе – 1 пачка;
  • желатин – 1 пакет;
  • сметана – 2 ст. л;
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Розвести желе в воді згідно з інструкцією.
  2. У приготовані нахилені келихи налити вишневе желе до половини обсягу і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  3. Розвести в 150 мл води желатин до повного розчинення.
  4. Змішати сметану з цукром. Коли цукор повністю розчиниться, додати в суміш тепле желе.
  5. Дістати з холодильника келихи з фруктовим желе і доповнити їх білим желе.
  6. Поставити в холодильник на кілька годин.

Полуниця у шоколаді

Фото: Grandkulinar

Інгредієнти:

  • полуниця – 8 ягід;
  • крекери – 1 ст;
  • мигдаль – 1 ст;
  • розтоплений шоколад – 115 гр.

Приготування:

  1. Розподілити серед мисок товчені крекери, мигдаль і розтоплений шоколад.
  2. Підготувати дерев’яну дошку для подачі: накрити її листом вощеного паперу.
  3. Занурити полуницю спочатку в шоколад, а потім у крекер чи мигдаль.

День святого Валентина закохані щороку відзначають 14 лютого. Походження свята пов’язане з кількома легендами, але найпопулярнішим є переказ про священика Валентина.

Про те, як виникла традиція святкувати День закоханих, читайте на сайті Факти ICTV.

Читайте останні новини України та світу на каналі  в Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2021-02-14 06:33:01