Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що приготувати на Новий рік 2025: рецепти святкових страв


У всіх господинь є власні рецепти на кожен день. Але напередодні свята чимало з них шукають щось особливе, щоби вразити гостей своїми кулінарними здібностями.

Тож навіть у такий складний час, як нині, ми підсвідомо думаємо про те, що приготувати на Новій рік 2025 та які страви мають стояти на святковому столі.

Факти ICTV підготували новорічне меню, тож деякі страви можуть стати вашою фірмовою фішкою. Головне – готуйте у доброму гуморі. Смачного!

Що приготувати на Новий рік 2025

Новорічний стіл 2025 – це нагода проявити креативність і порадувати близьких.

Обирайте страви, які створюють атмосферу затишку й свята, але не вимагають надмірних зусиль. Поєднання простих інгредієнтів та оригінальної подачі зробить ваш вечір незабутнім.

Куряче філе в апельсиновому маринаді

Цей рецепт не потребує якихось надзусиль, головне вчасно замаринувати. 

Інгредієнти

  • 1,200 кг курячого філе (3 шт.)
  • 2 апельсини
  • 3 зубки часнику
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. меду
  • сіль, сушені трави, перець – до смаку

Приготування

  1. Очищений часник подрібніть ножем.
  2. Апельсини розріжте, зніміть шкірки та наріжте смужками, а з м’якоті апельсинів вичавіть сік.
  3. Змішайте сік, апельсинові шкірки, сіль, перець, сушені трави і часник у глибокій мисці та покладіть туди промите куряче філе. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште маринуватися на 3-4 години.
  4. Розігрійте духовку до 180°С і дістаньте філе з маринаду.
  5. Змішайте мед з соєвим соусом та гарно змастіть філе.
  6. Викладіть філе на деко та помістіть у духовку. Запікайте близько 35 хвилин до приємного золотавого кольору.

Теплий салат з креветками, манго та авокадо

Небанальна, але дуже смачна страва на Новий рік 2025.

Інгредієнти

  • 300 г варених креветок
  • 2 манго
  • 2 авокадо
  • 1 ч. л. вершкового масла – для смаження

Для соусу

  • оливкова олія, соєвий соус, сіль – до смаку

Приготування

    1. Вимийте й очистьте авокадо та манго, а потім наріжте кубиками.
    2. Креветки почистьте та обсмажте на вершковому масла протягом 1 хвилини.
    3. Змішайте усі інгредієнти для соусу та додайте манго й авокадо. Перемішайте.
    4. Викладіть салат у тарілку, зверху розкладіть креветки та подавайте на стіл.

Салат з рисовою локшиною та печерицями: рецепт страви на Новий рік 2025

Для поціновувачів азійської кухні такий салат можна готувати не лише на новорічний стіл.

Інгредієнти

  • 200 г смажених печериць
  • 200 г вареної рисової локшини
  • 2 огірки

Для заправки:

  • 60 мл оливкової чи кунжутної олії
  • 30 мл соєвого соусу
  • 1 ч. л. соку лимона
  • цукор, насіння кунжуту

Приготування

  1. Очистить огірки, наріжте тонкими смужками або натріть на тертці для корейської моркви.
  2. Приготуйте заправку: поєднайте та перемішайте олію, цукор, соєвий соус і сік лимона.
  3. Змішайте огірки з локшиною та печерицями, полийте заправкою та викладіть на тарілку.

Що готувати на Новий рік 2025 на солодкий стіл – легкі та швидкі десерти!

Желе з мандаринами: новорічний рецепт

Яскравий десерт без випічки на Новий рік 2025, який додасть енергії і поліпшить настрій.

Інгредієнти

  • 0,5 л води
  • 8 мандаринів
  • 20 г желатину
  • 1 ст. л. апельсинового лікеру
  • будь-які соковиті ягоди та фісташки – до смаку

Приготування

    1. Розпустіть желатин у теплій воді та почекайте, поки маса набухне.
    2. Очистить мандарини й обережно гострим ножем виріжте середину кожного фрукта.
    3. Вичавіть сік зі м’якоті та додайте лікер, розпущений желатин, розмішайте і покладіть масу в холодильник на 30 хвилин.
    4. Коли желатинова маса застигне,   викладіть ложкою желе в отвори мандаринів.
    5. Прикрасьте ягодами та фісташками й одразу подавайте на стіл.

Десерт Зелена змія: покроковий рецепт

Якщо ви шукаєте, що приготувати на новорічний стіл це саме те! Спробуйте!

Інгредієнти

  • 200 г цукрового печива
  • 1 ст. л. какао
  • 2-3 ст. л. вареного згущеного молока
  • 80 г вершкового масла
  • кокосова стружка зеленого кольору – для прикрашання

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приготування

  1. Печиво збийте у блендері.
  2. Додайте до печива какао, згущене молоко та вершкове масло.
  3. Отриману масу гарно перемішайте та викладіть у формі змійки на пласку тарілку.
  4. Змійку змастіть злегка водою та прикрасьте зеленою кокосовою стружкою.
  5. Помістіть десерт у холодильник на 1-2 години. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-19 15:24:00