Що їдять українці: ЦГЗ провів дослідження щодо харчових звичок населення
23,9% мешканців України цікавляться складом продуктів, які вони споживають. Про це заявили у Центрі громадського здоров’я після проведення дослідження серед українців щодо факторів розвитку неінфекційних захворювань (НІЗ).
Дослідження факторів розвитку НІЗ в Україні
Дослідження здійснювалося у співпраці з Центром контролю та профілактики захворювань США (CDC).
Воно охопило період з жовтня до листопада 2023 року та всі регіони України, окрім тимчасово окупованих територій.
Які продукти обирають українці
З’ясувалося, що 23,9% українців завжди або часто читають маркування харчових продуктів перед їх купівлею.
Після ознайомлення з інформацією на упаковці понад 70% населення змінює свою думку щодо купівлі продуктів із високим вмістом цукру, жиру або солі. Часто від такої їжі відмовляються.
Люди віком від 18 до 29 років навіть після ознайомлення з інформацією на пакуванні часто купують менш корисні продукти. Старші українці частіше залишають таку їжу на полицях магазину.
Харчові звички українців
Виявилося, що 87,9% людей в Україні споживають менше ніж п’ять порцій фруктів та овочів на день. 0,2% населення не споживають їх взагалі.
30,4% респондентів щодня споживають продукти з високим вмістом цукру.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Згідно з дослідженням, 83,4% українців є достатньо фізично активними.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 13:50:42