Шакшука: рецепт тієї самої яєчні по-арабськи
Шакшука – це їстівна фантазія, що робить наш сніданок, обід або вечерю яскравішою та смачнішою.
Чия страва шакшука? Кажуть яєчня по-арабськи, шукають рецепт ізраїльської яєчні… Насправді шакшука – це страва багатьох кухонь світу. Туніс, Лівія, Алжир, Марокко, Єгипет, Ізраїль – готують її всюди.
Як правильно їсти шакшуку? Традиційно її подають з хлібом, який вмочають в овочевий соус. До шакшуки можна подати будь-який хліб до вашого смаку. Наш вибір – чіабата.
Як зазначає авторка кулінарних книг Клаудіа Роден, у Тунісі в цю страву додають артишоки, картоплю та боби. Цікаво, що в Ізраїлі шакшуку найчастіше подають на вечерю.
А найкраще у цій страві те, що можна змінювати рецепт шакшуки під свій настрій і смак, додаючи будь-які овочі, гриби і навіть сир.
Як приготувати шакшуку
Інгредієнти:
- яйця – 4-5 шт.
- помідори – 2 шт.
- цибуля – 0,5 шт.
- солодкий перець – 0,5 шт.
- часник – 1-2 зубки
- сіль, мелений чорний та червоний перець, зіра та інші спеції – до смаку
- цукор (за бажанням) – дрібка
- олія (бажано оливкова) – для смаження
- зелень для прикрашання – до смаку
Приготування:
- У сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізаний часник і, помішуючи, смажимо щонайбільше 10 секунд.
- Викладаємо нарізану цибулю і, помішуючи, готуємо 2-3 хвилини.
- Потім додаємо нарізані помідори і солодкий перець, тушкуємо 5 хвилин.
- Приправляємо овочі спеціями до смаку і готуємо ще 1 хвилину.
- Тепер саме час додати яйця, обережно, щоб не пошкодити жовток.
- Сковороду накриваємо кришкою і готуємо, допоки білок не набуде білого кольору.
- Посипаємо страву нарізаною зеленню і ще гарячою подаємо до столу.
Отже, коли відчуваємо, що хочеться чогось смачного швидко та з доступних продуктів, не забуваймо про рецепт шакшуки. Це просто, смачно і дуже апетитно.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-01 11:09:00