Новини Чернігова

Середньостатистична чернігівська родина витрачає на харчування майже половину своїх сукупних витрат

Середньостатистична чернігівська родина витрачає на харчування майже половину своїх сукупних витрат

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2019 році середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на харчування 4913 грн (з урахуванням вартості продуктів, отриманих з особистого підсобного господарства), що становить майже половину (49%) всіх сукупних витрат (як і в Україні загалом).

Добова вартість харчування одного жителя області в середньому обчислювалася сумою 85 грн.

Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини спрямовували на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 1020 грн (21% сукупних витрат на харчування), овочів (включно з картоплею) – 729 грн (15%), хліба і хлібопродуктів – 708 грн (14%), молока, сиру та яєць – 582 грн (12%), олії та жирів – 422 грн (9%).

Однією особою в області в середньому за місяць спожито 23 яйця, 20,7 кг молока, молокопродуктів і масла, 10,1 кг овочів і баштанних, 9,8 кг хліба і хлібних продуктів, 7,7 кг картоплі, 5,9 кг м’яса, м’ясопродуктів і сала, 4,5 кг фруктів, ягід, горіхів і винограду, 3,7 кг цукру та меду, 2 кг риби і рибопродуктів, а також 1,9 кг олії й інших рослинних жирів.

Порівняно з 2018 роком дещо зменшилося споживання картоплі, молока, молокопродуктів і масла. Збільшилося споживання риби і рибопродуктів, фруктів, ягід, горіхів і винограду, овочів і баштанних, цукру та меду, олії й інших рослинних жирів, яєць, м’яса, м’ясопродуктів і сала. Споживання хліба і хлібних продуктів залишилося на рівні попереднього року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

06.07.2020
Джерело: ЧЕLINE. Новини Чернігова

Close