Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Салат зі шпарагівки на зиму: смачний рецепт

Коли літо приносить нам багатий урожай, важливо зберегти його смак і корисні властивості для холодних зимових днів. Особливо зараз, коли в країні війна.

Сьогодні будемо готувати салат зі шпарагівки на зиму. Ця чудова закуска зовсім не складна у приготуванні, дуже смачна та апетитна. Вона стане чудовим доповненням до ваших зимових запасів.

Салат зі спаржевої квасолі взимку можна подати як самостійну закуску чи додати до гарнірів.

Салат зі шпарагівки на зиму: рецепт

Якщо замість томатного соусу берете пюре з томатів, цукру та солі, треба буде взяти трішки більше рекомендованої у рецепті кількості.

Інгредієнти на 6 банок об’ємом 0,5 літра:

  • шпарагівка (спаржева квасоля) – 2 кг
  • цибуля ріпчаста – 500 г
  • морква (смачна, оранжева) – 500 г
  • олія – 200-250 мл
  • оцет 9% – 2 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л. (з гіркою)
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
  • томатний соус – 500 г чи пюре з помідорів без шкірки – 600 г

Як приготувати салат зі шпарагівки на зиму:

  1. Ретельно промити спаржеву квасолю, обрізати кінчики та нарізати смужками завдовжки близько 3-4 см. Перекласти шпарагівку в каструлю, залити водою так, щоб вона ледь покривала її, та варити 5 хвилин після закипання води. Воду злити.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на грубій тертці. У сковороді розігріти олію. Додайте нарізану цибулю і моркву. Смажити, помішуючи, близько 10 хвилин.
  3. У каструлі поєднати варену шпарагівку й обсмажені овочі. Злегка перемішати та готувати близько 10 хвилин.
  4. У томатний соус додати цукор, сіль, перець та перемішати. Перелити його у каструлю з овочами. Довести до кипіння, додати оцет і варити ще 20 хвилин.
  5. Гарячий салат зі шпарагівки розкласти у стерилізовані банки і відразу закатати. Салат із маринованої стручкової квасолі на зиму готовий.
  6. Банки перевернути догори дном, укутати і залишити на 1-2 доби. Потім перенести на зберігання у льох чи комору.

Цей рецепт адаптувати, додавши улюблені спеції або зелень для більшого аромату. Не бійтеся експериментувати та знаходити нові поєднання смаків. Смачної зими!

А як щодо салату зі шпарагівки з майонезом? Відкривши баночку, додайте до салату зі спаржевої квасолі трішки майонезу. Смачного, домашнього та дуже апетитного. Рецепт тут.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 11:56:18