Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Салат з зеленим горошком: 5 найсмачніших рецептів

Салат з зеленим горошком – неперевершена закуска, яка має безліч варіацій, окрім новорічного олів’є. До того ж, усе готується дуже швидко, тому підійде тим, хто завжди поспішає. Який салат можна приготувати з горошком – у матеріалі Факти ICTV.

1. Салат з зеленим горошком, пекінською капустою та куркою

Цей салат стане чудовим доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Зберігайте рецепт!

Інгредієнти:

  • 1 склянка зеленого горошку (замороженого або консервованого)
  • 200 г пекінської капусти
  • 1 варена куряча грудка
  • 1 свіжий болгарський перець
  • 1 невеликий пучок зеленої  цибулі
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 2 ст. л. соусу теріякі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець -до смаку

Приготування:

  1. Добре промиті овочі наріжте: пекінську капусту – соломкою, куряче м’ясо і болгарський перець – кубиками, цибулю та петрушку просто подрібніть.
  2. Приготуйте соус, поєднавши теріякі, оливкову олію, сіль і перець.
  3. Змішайте зелений горошок, пекінську капусту, болгарський перець, зелену цибулю та  петрушку у великій мисці. Додайте соус, перемішайте і подавайте до столу.

2. Салат з зеленим горошком, авокадо, свіжою м’ятою, огірком та червоною цибулею

Оригінальний смак легкого салату сподобається всім, хто любить свіжі овочі та авокадо.

Інгредієнти:

  • 100 г зеленого горошку (замороженого або консервованого)
  • 1 стиглий авокадо
  • 2-3 гілочки свіжої м’яти
  • 1 свіжий огірок
  • 1 невелика червона цибуля

Для заправки:

  • 20 мл оливкової олії
  • сік одного 1 лайма або лимону
  • сіль, чорний мелений перець  – до смаку

Приготування:

  1. Добре промиті овочі наріжте кубиками, потім подрібніть м’яту.
  2. Приготуйте заправку. Збийте оливкову олію, сік лайму чи лимону, сіль і перець.
  3. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Подавайте охолодженим.

Фото: Unsplash

3. Салат з зеленим горошком, майонезом та яйцями

Простий, але ситний і легкий у приготуванні салат з зеленим горошком, яйцями та майонезом. Останній, до речі, можна зробити з аквафаби.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 100 г консервованого зеленого горошку
  • 1 пучок петрушки
  • 2-3 гілочки зеленої цибулі
  • 50 г майонезу
  • 1 зубчик часнику
  • італійські сухі трави, сіль, чорний мелений перець  – до смаку

Приготування:

  1. Зваріть яйця протягом 5-7 хв, звільніть від шкарлупи та натріть на тертушку або поріжте кубиками.
  2. Промийте горошок. Додайте подрібнений часник, зелену цибулю, яйця, спеції та італійські трави.
  3. Змішайте з майонезом всі інгредієнти. Смачного!

4. Салат з зеленим горошком, сумішшю салатного листя, яблуками та помідорами

Овочі та фрукти є основними джерелами антиоксидантів, які допомагають організму боротися зі окисленням та вільними радикалами.

Інгредієнти:

  • 300 г салатного міксу
  • 1 банка консервованого зеленого горошку
  • 1 кисло-солоке яблуко
  • 4 свіжих помідори
  • 120 г твердого сиру
  • 50 г майонезу
  • сіль і чорний мелений перець – до смаку

Приготування:

  1. Добре промийте салатне листя овочі і фрукти.
  2. Наріжте кубиками сир, помідори і яблуко.Змішайте  з листям салату, додайте сіль, чорний мелений перець  і майонез.
  3. Розмішайте всі інгредієнти та подавайте салат до столу.

5. Салат з зеленим горошком, печінкою тріски, свіжим огірком та болгарським перцем

салат, горошок

Фото: Unsplash

Така страва буде до вподоби шанувальникам здорового харчування, адже 100 г тунця містить магній, цинк, фосфор, селен, залізо, а також вітаміни A і E.

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованого зеленого горошку
  • 1 банка консервованого тунця у власному соку
  • 1 свіжий огірок
  • 1 болгарський перець
  • сіль і чорний мелений перець – до смаку

Для заправки:

  • 20 мл оливкової олії
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • сіль, чорний мелений перець  – до смаку

Приготування:

  1. Промиті овочі наріжте кубиками або смужками.
  2. Зелений горошок також промийте під чистою водою.
  3. У мисці змішайте консервований тунець, зелений горошок, нарізаний перець та огірок.
    Додайте оливкову олію, сіль, перець та сік лимона.
  4. Добре перемішайте всі інгредієнти, за бажанням салат з горошком можна прикрасити зеленню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-19 15:40:03