Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Салат з молодої картоплі, спаржі та базиліком: покроковий рецепт

Перший урожай на городі не може не тішити. Молода картопля, салат, базилік – все це потрібно їсти, щоб наситити організм вітамінами. І найкраще вживати зелень у свіжому вигляді. Спробуйте приготувати вітамінний салат за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекса Якутова.

Салат з молодої картоплі, спаржі та базиліком: рецепт

Із запропонованих інгредієнтів виходить дуже смачна, поживна та апетитна страва.

Інгредієнти для салату:

  • картопля середня – 300 г
  • спаржа – 200 г
  • листя салату ромен – 100 г
  • томати – 200 г

Інгредієнти для соусу:

  • пармезан – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 1 ст. л
  • листя базиліка або тархун – 3 ст. л.
  • волоські горіхи очищені (або арахіс, кеш’ю) – 2 ч. л.
  • часник – 1 зубок
  • сіль – до смаку

Як приготувати салат з молодої картоплі, спаржі та базиліком:

  1. Спершу складаємо всі інгредієнти для соусу песто в чашу блендера та перебиваємо їх.
  2. Відварюємо спаржу та картоплю до готовності.
  3. З картоплі зливаємо воду, залишивши 1 склянку – пізніше знадобиться.
  4. Картоплю остуджуємо і ріжемо півкружальцями, спаржу – на три частини.
  5. Ледве теплу воду, в якій варилася картопля, змішуємо з соусом песто.
  6. Промиваємо салат та просушуємо.
  7. Томати ріжемо півкружальцями.
  8. Викладаємо на тарілку листя салату. Зверху картоплю, томати, спаржу. Поливаємо соусом і за бажанням посипаємо пармезаном.

Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-10 14:16:43