Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рецепт паски від Євгена Клопотенка

Якщо ви ще не вирішили, яку паску готуватиме на Великдень 2024, пропонуємо скористатися рецептом смачної паски від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Як приготувати смачну паску на Великдень за рецептом Євгена Клопотенка, читайте в матеріалі Факти ICTV.

Що знадобиться для паски

Інгредієнти: 

Зараз дивляться

  • дріжджі живі – 35 г
  • борошно – 700 г
  • тепле молоко – 200 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • цедра апельсина
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 1 ст. л.
  • розтоплене вершкове масло – 140 г
  • цукати – до смаку
  • коньяк – до смаку

А щоб прикрасити паску, готуватимемо швейцарську меренгу. Для неї вам знадобиться:

  • цукор – 120 г
  • яйця – 3 шт.
  • гострі спеції (паприка)

Спосіб приготування

  1. Дріжджі залити теплим молоком і додати цукор.
  2. Все добре перемішати й залишити опару на годину, поки не з’явиться пінка.
  3. До опари додаємо апельсинову цедру, жовток, сметану, масло, борошно та трохи коньяку.
  4. Тісто накрити рушником і залишити на 40 хвилин.
  5. До тіста додати цукати та усе добре вимісити.
  6. Тепер викладаємо все у форму (змащувати її не потрібно), накриваємо рушником і залишаємо ще на 40 хвилин.
  7. Духовку розігріти до 180 °C і випікати паску 40 хвилин.

Щоби приготувати швейцарську меренгу, потрібно поставити суміш білка та цукру на водяну баню та добряче збивати. Коли білок почне перетворюватися на густу та білу піну, припиняємо збивати.

Коли усе буде готово, змащуємо меренгою паску та посипаємо паприкою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-29 17:57:16