Україна і світ

Рецепт паски на 1 літр та півлітра молока

Великдень в 2019 році припадає на 28 квітня. За традицією пекти паски можна в Чистий четвер або Велику суботу. Ми підготували для вас 2 рецепта паски: на 1 літр молока і на 0,5.

Рецепт паски на 1 літр та півлітра молока

Рецепт паски на 1 літр молока

Вам знадобиться:

  • Борошно-2 кілограми
  • Молоко – 1 літр
  • Яйця – 30 штук
  • Вершкове масло – 700 грам
  • Свіжі дріжджі – 100 грам
  • Цукор – 1 кілограм
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Ізюм – 1 стакан
  • Мелена кориця – 1 чайна ложка
  • Мелений кардамон – пів чайної ложки
  • Ванільний цукор – 10 грам
  • Тертий мускатний горіх – 1 щіпка

Загальний час приготування паски на 1 літр молока – приблизно 6 годин.

Процес приготування паски:

  • Ставимо 1 літр молока на невеликий вогонь і додаємо в нього півтори склянки борошна. Ретельно розмішуємо.
  • Розтираємо 100 грам дріжджів з цукром (1 столова ложка), після того як вони придбають рідку форму, додаємо в тісто.
  • Все добре перемішуємо і залишаємо в теплі приблизно на півтори години.
  • Відокремлюємо білки від жовтків 30 яєць.
  • До жовтків додаємо цукор і збиваємо блендером.
  • Додаємо 700 грам вершкового масла і розтираємо до однорідної маси.
  • Солимо, додаємо ізюм (1 склянка), кардамон (половину чайної ложки), корицю (1 чайну ложку), ванільний цукор (10 грам).
  • Все добре перемішуємо і додаємо в опару.
  • Просіваємо борошно і додаємо її в тісто.
  • Місимо тісто на паску поки воно не перестане прилипати до рук.
  • Відкладаємо тісто в миску і залишаємо на 3 години, щоб воно підійшло.
  • Перед тим, як розкласти тісто за формами, змащуємо їх маслом.
  • Ставимо в духовку на 30 хвилин (температура в духовці повинна бути 210 градусів).
  • Після того як паски будуть готові, покриваємо їх глазур’ю з маршмеллоу.

Паска на 0,5 літра молока

Що знадобиться:

  • Борошно – 1 кілограм
  • Молоко – 500 мілілітрів
  • Пресовані дріжджі – 60 грам
  • Яйця – 6 штук
  • Вершкової масло – 180 грам
  • Цукор – 250 грам
  • Ізюм – 250 грам
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка

Загальний час приготування паски на півлітра молока – 4 години.

  1. Підігріваємо 500 мілілітрів молока, розчиняємо в ньому 60 грам дріжджів і замішуємо туди півкілограма борошна.
  2. Відкладаємо тісто в миску і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  3. Відокремлюємо білки від жовтків 6 яєць.
  4. Білки солимо і збиваємо в круту піну.
  5. Жовтки розтираємо з 1 чайною ложкою ванільного цукру.
  6. Додаємо в тісто жовтки і 180 грам м’якого вершкового масла.
  7. Все добре перемішуємо і потім додаємо білки.
  8. Просіваємо борошно.
  9. Додаємо в тісто 2 склянки борошна.
  10. Місимо тісто для паски поки воно не перестане прилипати до рук. Ставимо на 60 хвилин в тепле місце.
  11. Ізюм промиваємо і заливаємо водою на 15 хвилин. Після воду зливаємо, а родзинки додаємо в тісто і залишаємо ще на 15 хвилин.
  12. Розкладаємо тісто в змащені маслом форми і ставимо в духовку на 10 хвилин. Вона повинна спочатку бути розігрітій до 100 градусів. Після додаємо температуру в духовці до 180 градусів і чекаємо ще 25 хвилин.
Читайте новини на нашій Facebook-сторінці  та приєднуйтесь до нашої  Facebook-групи

Джерело ФАКТИ. ICTV
26.04.2019