Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рецепт глазурі для Великодня 2024 – як прикрасити паску

У 2024 році на Великдень усі господині готуватимуть традиційну страву – святкову паску. Кожна має свій рецепт, а от прикрашають паски зазвичай просто, покривши білою глазур’ю та різнобарвною посипкою.

Але є оригінальні варіанти прикрашання паски та незвичайні рецепти глазурі. Факти ICTV підготували для вас кілька рецептів та цікавих ідей.

Рецепт класичної білкової глазурі 

За цим рецептом приготувати глазур не становитиме особливих труднощів. Кожна господиня зможе впоратися з цим завданням.

Зараз дивляться

Одразу зазначимо, що яйця для глазурі повинні бутиохолодженими. Миска та насадки для міксера мають бути чистими та сухими. Цукрову пудру можна просіяти, щоб не було зайвих крупинок.

Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 100-120 г;
  • один яєчний білок;
  • 1 ч. л. соку лимона (можна замінити дрібкою лимонної кислоти);
  • харчовий барвник (за бажанням).

Фото: Depositphotos

Як приготувати класичну білкову глазур:

  1. Білок від жовтка слід відокремити і помістити його в ємність для збивання міксером.
  2. Починаємо роботу міксером на малих обертах. Через 30 секунд збільшуємо швидкість до середньої, і ще через такий самий час – додаємо чистий лимонний сік.
  3. Під час збивання підсипаємо по одній столовій ложці цукрової пудри. Якщо маса перетворилася на однорідну і блискучу, ви все зробили правильно. Після цього паску можна почати оздоблювати глазур’ю.

Прикрашати здобу присипкою потрібно одразу, оскільки білкова маса швидко засихає.

Паска з одноколірною посипкою має дуже незвичний вигляд. Можете обрати кілька різних прикрас. Наприклад, цукрові перлини та біла карамельна посипка.

Фото: Depositphotos

Під час прикрашання паски можна скористатися готовими кондитерськими прикрасами. Можна самостійно зробити марципанові або кремові квіти: гілочки верби, фіалки, нарциси.

Ще один цікавий варіант – живі квіти. Це буде дуже оригінально!

Паска, Великдень, свято, рецепт

Фото: Depositphotos

Щоб виділитися, можна зробити білково-цукрову глазур не білою, а кольоровою. У цьому допоможуть харчові барвники або ягідний сік. Необхідні інгредієнти можна купити в магазині.

Паска, Великдень, свято, рецепт

Фото: Depositphotos

Поверх глазурі можна зробити шоколадні візерунки. Достатньо розтопити темний шоколад, дати йому трохи охолонути, перекласти в кондитерський мішок і нанести відповідні візерунки.

До речі, цукати з цитрусових, сухофрукти, горіхи та мармелад мають на пасці не менш красивий вигляд.

Як зробити цукати

Насправді усе доволі просто:

  • наріжте часточками апельсин або мандарин;
  • покладіть у невеликий сотейник половину склянки цукру;
  • додайте чайну ложку води;
  • розтопіть цукор на маленькому вогні;
  • тримайте, поки розтоплений цукор не стане світло-жовтого кольору;
  • викладіть у сотейник часточки цитрусових і готуйте, перевертаючи їх, доки не карамелізуються;
  • перекладіть їх в іншу ємність, дайте повністю охолонути;
  • отриманими цукатами прикрасити покриту глазур’ю паску.

Ще один варіант – прикрасити паску буквами ХВ, виліпивши їх із тіста, яке використовували для випічки. Щоб букви трималися на поверхні, змастіть їх яєчним жовтком.

Зверху їх можна так само промастити жовтком, щоб вони блищали після випічки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-29 19:13:24