Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Рецепт домашнього майонезу на базі перепелиних яєць

Магазинний майонез містить величезну кількість консервантів. Вони потрібні, щоб продукт довше зберігався. Але такий соус не дуже корисний. Із ситуації можна вийти, приготувавши домашній майонез. А щоб він був не лише смачним, а й дуже корисним, можна використовувати перепелині яйця.

Учасник реаліті Пекельна кухня на Новому каналі Равшан Хамідов поділився способом приготування популярного соусу.

Інгредієнти

  • 5 перепелиних жовтків
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 г солі
  • 1 г цукру
  • 200 мл олії

Приготування

  • Перепелині жовтки інтенсивно збиваємо з лимонним соком.
  • Додаємо гірчицю, сіль, цукор і добре збиваємо.
  • Тонкою цівкою вливаємо крижану соняшникову олію. Паралельно збиваємо. Це потрібно робити дуже інтенсивно, щоб сформувалася стабільна емульсія.

Домашній майонез не містить консервантів, тому ним не можна запасатися.

Соус може зберігатися щонайбільше два дні у холодильнику в герметично закритій тарі. Але найбезпечніше вживати його одразу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-29 11:48:54