Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Попереджає цукровий діабет: вчені виявили спецію, що знижує ризики хвороби

Науковці з’ясували, що кориця знижує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу.

Нове дослідження показало, що кориця сприяє зниженню рівня цукру в крові у людей з підвищеним рівнем глюкози.

Як кориця впливає на діабет

У дослідженні брали участь люди з надмірною вагою та ожирінням. Вони брали участь у рандомізованому подвійному сліпому дослідженні.

Зараз дивляться

Під час дослідження половина учасників протягом чотирьох тижнів щодня вживала добавки з кориці. Інша половина (група плацебо) приймала вуглеводний мальтодекстрин.

Вчені кожні 15 хв проводили моніторинг рівня глюкози в крові.

Учасники, які споживали корицю, мали нижчі рівні та піки глюкози порівняно з групою плацебо.

Експерти наголошують, що споживання мальтодекстрину може викликати глікемічну відповідь та підкреслити різницю між групами.

Вчені вважають, що необхідні подальші дослідження з використанням плацебо, яке не впливатиме на рівень цукру в крові.

Чим корисна кориця

Також експерти зазначають, що кориця має інші корисні властивості для здоров’я: протизапальну, антиоксидантну та антимікробну дію.

Кара Кольєр, експертка з охорони здоров’я, розповіла, що приправу легко можна включити в раціон через смузі, страви та напої.

Джерело: Science Direct

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-07 12:41:24