Пісний пиріг з варенням: рецепт нашвидкуруч
Піст – це особливий період для багатьох вірян, коли вони обмежують себе у споживанні м’яса та інших продуктів тваринного походження.
Однак обмеження у харчуванні не означає, що доведеться відмовитися від смачних страв, а особливо від десертів.
Саме тому сьогодні ділимося з вами рецептом смачного пісного пирога з варенням, який стане прекрасним додатком до вашого пісного столу.
Як приготувати ароматний пісний пиріг з варенням та що додати у тісто, щоб було ще смачніше – читайте в матеріалі.
Пісний пиріг з варенням: рецепт покроково
Щоб випічка набула приємного аромату, у тісто можна додати 1-2 ч. л. цедри лимона або апельсина. Буде смачно, якщо у варення додати 3-5 ст. л. меленого маку.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 400-450 г
- цукор – 200 г
- сіль – дрібка
- вода або рослинне молоко (кокосове, мигдальне чи вівсяне)
- олія соняшникова рафінована – 200 мл
- ванільний цукор – 1 пакетик (8-10 г)
- розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- варення кисло-солодке, густе – 300 г
Для посипання:
- цукрова пудра – 2 ч. л.
Для змащення пирога:
- цукор – 1 ст. л.
- вода – 3 ст. л.
Приготування:
- У теплу воду або рослинне молоко додати дрібку солі, цукор та ванільний цукор. Перемішати.
- Потім у цю суміш влити олію і ще раз гарно перемішати.
- Борошно просіяти з розпушувачем і поступово ввести в тісто.
- З тіста сформувати кульку, загорнути її в харчову плівку і залишити за кімнатної температури на 10-15 хвилин.
- Тим часом духовку розігріти до 190 °С. У форму для випікання викласти змащений олією пергаментний папір.
- Тісто розділити на 2 частини – більшу і меншу.
- Більшу частину тіста розкачати на присипаному борошном столі та перекласти у форму.
- Поверх тіста викласти та розрівняти варення.
- Меншу частинку тіста тонко розкачати та вирізати смужки. Перекласти їх на пиріг.
- Для змащення розчинити цукор у воді. Змастити солодкою водою пиріг.
- Випікати пісний пиріг з варенням у духовці за 190 °С близько 45 хвилин.
Як бачимо, рецепт пісного пирога з варенням зовсім не складний у приготуванні. Посипаємо готову випічку цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-29 10:12:00