Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пиріг із персиками та сиром: як приготувати вдома

Пиріг із персиками та сиром поєднує в собі легке тісто, ніжну сирну начинку та соковиті персики, які надають пирогу особливу свіжість та аромат.

Цей рецепт обов’язково стане вашим улюбленим завдяки простоті приготування і неперевершеному смаку.

Крім того, ця випічка підходить для тих, хто любить експериментувати на кухні, адже його можна легко адаптувати під ваші уподобання, міняючи фрукти чи додаючи ягоди.

Пиріг з персиками та сиром: рецепт

Вибір форми для випічки важливий. У силіконовій формі складніше пропекти пиріг рівномірно, тоді як скляні форми підходять для запіканок. Випікати пиріг з персиками та сиром бажано у звичайній роз’ємній формі.  Якщо у вас немає яєць, можна використати бананове пюре (половина стиглого банана замість одного яйця).

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 50 г
  • вершкове масло чи маргарин – 80 г
  • розпушувач – 1 ч. л. без гірки
  • сіль – дрібка
  • борошно – 130 г
  • кокосова стружка (за бажанням) – 1 ст. л.

Для начинки:

  • сир – 330 г
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 80 г
  • цукор – 60 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • персики свіжі чи консервовані – 300-350 г

Додатково:

  • пергаментний папір – для випікання
  • олія – для змащування форми

Рецепт пирога з персиками та сиром покроково:

  1. Для тіста розм’якшене масло розтираємо з цукром майже до однорідного стану.
  2. Яйце збиваємо міксером з дрібкою солі.
  3. Борошно просіюємо з розпушувачем. Додаємо кокосову стружку та перемішуємо.
  4. Масло поєднуємо та перемішуємо зі збитим яйцем. Поступово вводимо борошняну суміш. Кількість борошна може варіюватися, тому орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
  5. Форму для випікання застеляємо пергаментним папером і пензликом змащуємо його олією.
  6. Тісто розкочуємо та викладаємо у форму. Розподіляємо так, щоб утворилися бортики. Поки робимо начинку, поміщаємо тісто і холодильник.
  7. Яйце збиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо сир та сметану, перемішуємо. Якщо сир не жирний чи рідкий, варто додати 1-2 ст. л. манної крупи чи борошна.
  8. Половинки персиків нарізаємо скибками.
  9. Половину начинки розподіляємо по тісту. Розкладаємо половину нарізаних персиків.
  10. Потім викладаємо начинку, що залишилася і персики, трішки притискаючи їх до начинки.
  11. Пиріг з персиками та сиром поміщаємо у попередньо розігріту до 180 °С духовку на 45 хвилин.

Перед тим як нарізати, випічку потрібно охолодити до кімнатної температури. Смачного чаювання!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 11:59:06