Пиріг із лохиною: як приготувати за легким рецептом
За запропонованим нами рецептом пиріг з лохиною готується та випікається дуже швидко!
Ця випічка не лише потішить нас своїм виглядом та ароматом, а й принесе користь для здоров’я, адже лохина багата на антиоксиданти, вітаміни та мікроелементи.
Як приготувати пиріг з лохиною – читайте в матеріалі.
Пиріг з лохиною: простий рецепт
Форма діаметром 19 см ідеально підходить для цієї кількості інгредієнтів. Вона забезпечить рівномірне випікання та створить достатню товщину пирога, щоб ягоди гарно “сховалися” в тісті. Якщо ж у вас немає форми, ви можете спробувати випекти пиріг на деку. Розподіліть тісто тонким шаром, але пам’ятайте, що час випікання потрібно буде зменшити до 25 хвилин.
Інгредієнти:
- лохина – 350 г
- вершкове масло (розм’якшене) – 120 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – дрібка
- цукор – 200 г
- борошно – 140 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- сік лимона – 1 ч. л.
Усі інгредієнти для приготування повинні бути кімнатної температури.
Пиріг із лохиною: рецепт покроково
- Ягоди промити та обсушити.
- У великій мисці збиваємо міксером нарізане кубиками розм’якшене масло з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі.
- До вершкової маси, продовжуючи збивати, по одному вбиваємо яйця. Наприкінці збивання вливаємо сік лимона.
- Борошно просіюємо з розпушувачем і поступово, збиваючи на низьких обертах міксера, вводимо борошняну суміш в тісто.
- Половину тіста викладаємо у змащену олією чи маслом форму. Викладаємо 1/2 частину ягід.
- Вливаємо тісто, що залишилося та розкладаємо ягоди. Під час випікання ягоди опустяться в тісто, створюючи соковитий прошарок.
- Випікаємо пиріг з лохиною у духовці за 180 °С близько 40 хвилин. Перевіряємо випічку на готовність та дістаємо з духовки.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Коли пиріг з лохиною трохи охолоне, його можна прикрасити цукровою пудрою та листочками м’яти. Смачного чаювання!
Коли часу обмаль, готуємо швидкий пиріг з лохиною. Скористаймося скляною вогнетривкою мискою. У ній зручно збити інгредієнти та одразу ж випекти пиріг. Важливо, щоб миска була достатньо глибокою, адже тісто підніметься під час приготування.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 11:37:57