Україна і світ
Перець фарширований баклажанами на зиму: рецепт смачної закуски
У цей складний для України час, коли наші господині попри всі труднощі продовжують піклуватися про свої родини, важливо робити заготівлю. Тому пропонуємо ще один чудовий рецепт. Готувати будемо перець фарширований баклажанами на зиму.
Це саме та страва, яка стане прикрасою будь-якого зимового столу, приносячи тепло та затишок навіть у найхолодніші дні.
Перець фарширований баклажанами на зиму: рецепт
Ця заготівля чудово поєднується з м’ясними стравами, кашами та картоплею чи й просто, як смачно закуска до темного чи білого хліба.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- перець болгарський – 2 кг чи ротунда – 2 кг 300 г
- баклажани – 1,5 кг
- помідори – 2 кг
- часник – 2 головки
- цукор – 2 склянки
- оцет 9% – 1 склянка
- олія соняшникова рафінована – 100 г
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Інгредієнти вказані на склянки, об’ємом 250 мл.
Перці фаршировані баклажанами на зиму покроково:
- Перець миємо, зрізаємо верхівки та зачищаємо від насіння. Потім ще раз всередині гарно промиваємо під струменем води, щоб не залишилося насіння.
- Щоб перець став м’якшим і його було легше фарширувати, заливаємо його окропом і залишаємо на 15 хвилин.
- Баклажани нарізаємо тонкими пластинками. Домашні баклажани, щоб прибрати гіркоту, варто посолити та залишити на 15 хвилин. Потім промити. Для купованих, не домашніх плодів, це не обов’язково.
- У сковороді гарно розігріваємо олію і смажимо баклажани з обох боків до золотавої скоринки. Коли вони охолонуть, змащуємо їх пропущеним через прес чи натертим на дрібній тертці часником та скручуємо в рулетики.
- Кожен перчик наповнюємо рулетиками, скільки поміститься, але сильно не пресуємо.
- Фарширований перець викладаємо у стерилізовані банки, намагаючись розмістити його щільно, але так, щоб він не втратив свою форму.
- Для томатної заправки помідори подрібнюємо у блендері чи пропускаємо через м’ясорубку. Додайте цукор, оцет та олію. Отриману заправку доводимо до кипіння. Варимо 10-12 хвилин.
- Гарячою заправкою заповнюємо банки з перцем. Накриваємо кришками та поміщаємо стерилізуватися на 35-45 хвилин. Час стерилізування залежить від розміру банок.
- Перець фарширований баклажанами на зиму закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Можна банки з заготівлею укутати теплою ковдрою.
Рецепт перцю фаршированого баклажанами на зиму вартий вашої уваги, бо дуже смачно та апетитно. Усім смачної та теплої зими!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 15:49:56