Україна і світ

Паска на кефірі з дріжджами – рецепт

Як приготувати паску на кефірі з дріжджами, дивіться в рецепті від Фактів ICTV.

Паска на кефірі з дріжджами – рецепт

Готуємо паску на кефірі з дріжджами – простий рецепт

Вам знадобиться:

  • Пшеничне борошно – 600 грамів
  • Сухі швидкорозчинні дріжджі – 11 грамів
  • Кефір – 250 мілілітрів
  • Вершкове масло – 100 грамів
  • Олія – 1 столова ложка
  • Яйця – 2 штуки
  • Сметана – 50 мл
  • Цукор – 120 грам
  • Сіль – 5 грамів
  • Ванілін – 10 грамів
  • Ізюм або цукати – 50 грамів

Загальний час приготування паски на кефірі з дріжджами – приблизно 4 години.

Процес приготування:

  1. Просіваємо борошно.
  2. Змішуємо 600 грамів борошна, 11 грамів дріжджів, 120 г цукру, дрібку солі і 10 грамів ваніліну.
  3. Збиваємо в окремій мисці 2 яйця. Додаємо до них 250 мілілітрів кефіру і 50 грамів сметани.
  4. З’єднуємо борошно і яйця, добре перемішуємо.
  5. Додаємо в тісто вершкове масло кімнатної температури, яке попередньо необхідно нарізати кубиками. Додаємо сюди ж олію.
  6. Вимішуємо тісто до еластичності.
  7. Кладемо тісто в каструлю і накриваємо рушником. Ми залишаємо його на 2 години,
  8. Після того, як тісто підійде, додаємо в нього родзинки або цукати і ще раз вимішуємо.
  9. Розкладаємо тісто по формах і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Читайте новини на нашій Facebook-сторінці  та приєднуйтесь до нашої  Facebook-групи

Джерело ФАКТИ. ICTV
26.04.2019

Close