Україна і світ
Панкейки: покроковий рецепт приготування на молоці
Пишні панкейки на молоці – страва, яка ідеально підійде для сніданку як дорослим, так і дітям.
Факти ICTV розібралися, як приготувати панкейки на молоці.
Інгредієнти
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Для приготування знадобиться:
- борошно пшеничне – 200 г;
- розпушувач тіста – 1 ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- олія рослинна – 2 ст. л.;
- молоко – 200 мл;
- сіль – до смаку.
Панкейки на молоці – як приготувати
- Насамперед потрібно просіяти борошно, так панкейки вийдуть пухкішими та смачнішими.
- До борошна треба додати розпушувач та перемішати сухі інгредієнти.
- В окремі посудини відділяємо жовток від білка. Їх краще збивати окремо, щоб панкейки вийшли більш пухкими.
- В ємність із жовтком слід додати цукор, рослинну олію та дрібку солі (але не всю). Все це варто перемішати, жовток повинен стати однорідним.
- Далі у жовток із цукром потрібно налити молоко. Воно має бути саме кімнатної температури.
- Готову масу краще перемішувати вінчиком. Тоді виходить більш однорідна консистенція, а всі сухі складові розчиняються.
- У рідину треба висипати борошно, масу весь час помішуємо.
- Миску з жовтками, молоком та борошном можна відкласти, далі час працювати з білками.
- Збивати білок краще блендером на низьких обертах або вінчиком, але дуже швидко. Перед збиванням до яйця ще потрібно додати дрібку солі.
- Наступний крок – вміст обох мисок змішати між собою. Перемішувати треба ретельно, щоб вийшла красива однорідна маса.
- Далі панкейки потрібно просмажити з двох сторін на середньому вогні. На пательню не варто додавати олію чи масло, краще уважно пильнувати за станом млинців.
- Після обсмажування панкейки готові. Для подавання їх можна полити медом або прикрасити ягодами.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-28 10:54:00