Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Панкейки на молоці: покроковий рецепт приготування

Пишні панкейки на молоці – страва, яка ідеально підійде для сніданку як дорослим, так і дітям.

Факти ICTV розібралися, як приготувати панкейки, рецепт на молоці.

Інгредієнти

Для приготування знадобиться:

Зараз дивляться

  • борошно пшеничне – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рослинна – 2 ст.л.;
  • молоко – 200 мл;
  • сіль – за смаком.

Панкейки на молоці – як приготувати

Для початку потрібно просіяти борошно, так панкейки вийдуть більш пухкими та смачнішими.

До борошна треба додати розпушувач та перемішати сухі інгредієнти.

В окремі посудини відділяємо жовток від білка. Їх краще збивати окремо, щоб панкейки вийшли більш пухкими.

В ємність із жовтком слід додати цукор, рослинну олію та дрібку солі (але не всю). Все це варто перемішати, жовток повинен стати однорідним.

Далі у жовток з цукром потрібно налити молоко. Воно має бути саме кімнатної температури.

Готову масу краще перемішувати вінчиком. Тоді виходить більш однорідна консистенція, а всі сухі складові розчиняються.

В рідину треба висипати борошно, при цьому масу весь час помішуємо.

Миску з жовтками, молоком та борошном можна відкласти, далі час працювати з білками.

Збивати білок краще блендером на низьких обертах або вінчиком, але дуже швидко. Перед збиванням до яйця ще потрібно додати дрібку солі.

Наступний крок – вміст обох мисок змішати між собою. Перемішувати треба ретельно, щоб вийшла красива однорідна маса.

Далі панкейки потрібно просмажити з двох сторін на середньому вогні. На пательню не варто додавати олію чи масло, краще уважно пильнувати за станом млинців.

Після обсмажування панкейки готові. Для подавання їх можна полити медом або прикрасити ягодами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-02 15:17:42