Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Омлет: класичний рецепт страви | Здоров’я

Омлет – це класична страва французької кухні. У багатьох країнах Європи під час прийому на роботу кухаря просять приготувати саме омлет.

Рецепт класичного омлету має два важливі правила, інше – лише ваша фантазія.

Як приготувати класичний омлет

Інгредієнти: 

Зараз дивляться

  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – до смаку
  • Рослинна олія – до смаку
  • Сіль – до смаку
  • Зелень – 2 гілочки.

Покроковий рецепт: 

  1. Яйця розбиваємо у глибоку миску та змішуємо їх вінчиком чи виделкою.
  2. Пательню нагріваємо на невеликому вогні. Вона повинна бути гарячою, але не розпеченою. Для цього краще брати пательню з тонким дном.
  3. На гарячу пательню кладемо шматочок вершкового масла та наливаємо трішки соняшникової олії.
  4. Щойно вершкове масло та соняшникова олія стануть однорідною масою, вливаємо на пательню яйця.
  5. Смажимо декілька хвилин, посипаємо сіллю та додаємо дрібно порізану зелень. У кінці омлет можна перевернути та підсмажити 30 секунд з іншого боку.

До речі, ми також писали про рецепт лаваша з крабовими паличками і як зробити його особливо смачним.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-17 16:39:47