Будівельні матеріали м.Ніжин Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Олів’є і оселедець під шубою: у скільки обійдуться страви на Новий рік 2021

Зазвичай, жодне новорічне застілля не обходиться без олів’є і оселедця під шубою. Ці страви вже стали фактично символом Нового року.

Але цьогоріч їхнє приготування обійдється дорожче. Згідно з даними Інституту аграрної економіки, олів’є зросло у ціні на 13,8%. Найдорожчим інгредієнтом страви стала ковбаса.

А от вартість оселедця під шубою залишилася на рівні минулого року.

Факти ICTV взяли за основу дані Інституту аграрної економіки і порахували, у скільки українцям цьогоріч обійдеться приготування традиційних новорічних страв.

Скільки коштує олів’є

Порція на 3 кг обійдеться у 159,37 грн:

  • ковбаса (0,5 кг) – 70 грн;
  • зелений горошок (0,5 кг) – 32,50 грн;
  • солоні огірки (200 г) – 16,50 грн;
  • яйця (6 шт) – 14,50 грн;
  • майонез (180 г) – 12,50 грн;
  • цибуля, морква та картопля – 13,37 грн.

Скільки коштує оселедець під шубою

На приготування 1,5 кг салату доведеться витратити 120,37 грн:

  • філе оселедця (0,5 кг) – 100 грн;
  • майонез (180 г) – 12,50 грн;
  • морква (1 шт) – 1,81 грн;
  • буряк (1 шт) – 2,17 грн;
  • цибуля (1 шт) – 1,19 грн;
  • картопля (2 шт) – 2,70 грн.

Загалом вартість бюджетного новорічного столу українцям обійдеться у 1 706,09 грн. А от святковий стіл із делікатесами коштуватиме більше – 2 176,09 грн.

Якщо ж ви вирішили здивувати своїх рідних чимось оригінальним, то у нашому матеріалі можете переглянути прості рецепти на Новий рік 2021. Тут ви знайдете як салати і закуски, так  і гарячі страви.

Читайте останні новини України та світу на каналі  в Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2020-12-29 20:22:40