Оливкова олія: експерти пояснили, як її зберігати, щоби не зіпсувати
Чимало людей вважає, якщо поставити оливкову олію у холодильник, це надійний спосіб збергіти продукт.
Однак холод може призвести до того, що олія загустіє, втратить не лише свою текстуру і аромат, а й користь.
Експерти пояснили, чому місце для зберігання оливкової олії впливає на її якість та дали поради, як не зіпсувати продукт.
Оливкова олія: правила зберігання
Оливкова олія багата на антиоксиданти та здорові жири, зокрема мононенасичені жирні кислоти, які сприяють здоров’ю серця.
Вона також допомагає знижувати рівень запалення в організмі, покращує травлення та стан шкіри завдяки вітаміну Е.
Однак смакові та корисні властивості можна втратити, якщо зберігати продукт в холодильнику чи біля плити.
Через холод оливкова олія стає загустою, тоді як висока температура прискорює процеси окислення.
За думкою експертів-дієтологів, найкраще місце для зберігання оливкової олії — прохолодне і темне, подалі від сонячного світла та джерел тепла.
Іноді заради економії виробники розливають оливкову олію у пластикову тару, що також може негативно вплинути на якість продукту.
Пластик здатний вступати у взаємодію з олією, що врешті-решт призводе до втрати аромату та корисних властивостей.
Краще обирати олію в скляних непрозорих пляшках, які надійно захищають від зовнішніх факторів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Daily Record
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 17:59:31