Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Нутряне сало зі спеціями: рецепт закуски на Великдень

Більшість вважає, що нутряний жир добре йде тільки на смалець. А з нього можна приготувати дуже смачну намазку на хліб. А ще цей жир коштує дешевше, ніж сало для засолювання, а на смак виходить навіть краще.

Нутряне сало зі спеціями: рецепт

Інгредієнти:

  • Нутряний жир – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 10-15 ст. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Перець духмяний – 15-16 горошин
  • Перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 2 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 5-6 шт.

Як приготувати нутряне сало зі спеціями:

  1. Зачистити жир від плівки. Її треба прибрати, бо вона може давати неприємний запах після приготування. Всі зрізані шматочки можна перетопити на смалець, разом з плівкою.
  2. Готуємо сіль зі спеціями: часник і спеції додаємо до блендера, засипаємо 5 ст. ложок солі і перемелюємо у блендері. Потім додаємо решту солі і перемішуємо ложкою.
  3. Змащуємо кожен шматочок сумішшю зі спеціями, та вкладаємо у будь-яку ємність.
  4. Залишаємо на 7 днів просолюватися. Потім прибираємо до холодильника, але якщо ще тиждень постоїть так, то буде навіть смачніше.

Намазка виходить дуже пластичною і якщо різати її тоненькими шматочками добре намазується на хліб, а ще має гарний вигляд. Можна вже готові шматки перебити ще раз блендером. Буде паштет який також легко намазувати на хліб.

Джерело: tamaravatral

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-22 12:26:03