Будівельні матеріали м.Ніжин Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Новорічний удар по здоров’ю: гастроентеролог розповіла, як «рятуватися» від святкового столу

Свята, які супроводжуються тривалим застіллям, – це завжди додаткове навантаження на організм. Новорічно-різдвяні гуляння – одне з головних випробувань для любителів гастрономічних навантажень. За словами фахівців, головне у святі – знати міру.

«Найголовніше правило – не переїдати. Різноманіття на столах у новорічні та різдвяні свята, безперечно, дуже впливає… оці переїдання… і на підшлункову залозу. Особливо для людей, які вже мають хронічні захворювання, тобто панкреатити»,- Алла Рибка, гастроентеролог 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Бажано їсти невеликими порціями. Також необхідно уникати «важких» для організму продуктів.

«Майонези, гострі, жирні страви. Це все приводить… Перенаповнення, відчуття тяжкості в організмі. Тому можна, наприклад, олів’є заправити якимось йогуртом. Це буде більш корисно»,- Алла Рибка, гастроентеролог 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Спосіб приготування також має значення.

«Я рекомендувала б, якщо це м’ясо, то краще не смажене, а запечене. Якщо це картопля, то також запечена. Так само риба. Щоб вона була приготовлена… запечена. Це і смачно, і корисно, і правильно»,- Алла Рибка, гастроентеролог 3-го поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Крім певних обмежень у продуктах харчування, не слід забувати й про важливу догму, перевірену століттями. Надмірне виживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

03.01.2022
Джерело: ЧЕLINE. Новини Чернігова

Магазин Автозапчастин м.Ніжин