Не гірше, ніж у магазині! Як самостійно засолити червону рибу
Червона рибка – смачний та корисний продукт, з якого можна приготувати безліч закусок. Її використовують для приготування бутербродів, тарталеток, салатів, млинців та інших страв.
Якщо купувати готового слабосолоного лосося чи форель бажання немає, червону рибку можна легко засолити в домашніх умовах.
Як засолити червону рибу, читайте в нашому матеріалі.
Готуємо слабосолону червону рибу
Ви можете засолити в домашніх умовах будь-яку червону рибку. Усе залежить від ваших смаків. Це може бути форель, лосось, сьомга, горбуша чи кета.
Крім того, солити можна як свіжу, так і заморожену рибку. Для приготування вам знадобиться:
- Червона риба – 500 г.
- Цукор – 1 ч. ложка.
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чорний перець – 5-7 горошин.
Якщо у вас є улюблені спеції, можна експериментувати та додавати їх в маринад.
Як засолити червону рибу:
- Перед початком засолювання потрібно обробити рибне філе: видаліть кісточки, відріжте зайвий жир та плавці. Якщо філе дуже велике, краще розрізати його навпіл чи нарізати на маленькі шматочки (їх буде легше викладати на бутерброди).
- Очищену рибу промийте під проточною водою та промокніть паперовим рушником. Перекладіть червону рибу в окрему тарілку, додайте сіль, цукор та ретельно перемішайте рибні шматочки. Якщо ви вирішили солити цілий шматок, ретельно натріть рибу спеціями.
- Візьміть контейнер, в якому буде солитися риба, та насипте на дно кілька грамів цукру й солі. Додайте також горошини чорного перцю та лавровий лист.
- Перекладіть філе в контейнер м’якушем донизу, закрийте кришкою та відправте у холодильник. Якщо ви хочете, аби рибка вийшла ніжна та малосолена, на приготування піде 2 дні. Для більш солоного результату зберігати червону рибу потрібно 4 дні.
- Червона рибка пустить сік, вам потрібно злити його та перекласти готову рибу в чисту тарілку. Після цього можна куштувати та насолоджуватися.
Як засолити червону рибу шматочками: рецепт
Що знадобиться:
- червона риба (лосось, форель чи сьомга) – 1 кг;
- сіль – 2 ст. л;
- цукор – 1 ст. л;
- перець – 1 ч. л;
- лаврове листя – 2-3 шт.
Приготування:
- Спершу ретельно промийте рибʼяче філе та витягніть з нього усі кісточки (до речі, на ринку ви можете придбати вже порізану на шматочки червону рибу).
- Знову промийте рибу та промокніть філе паперовим рушником.
- Наріжте червону рибу на шматочки.
- У мисці зʼєднайте сіль, цукор та перець. Ретельно перемішайте.
- Перекладіть рибні шматочки у герметичну місткість та додайте суміш цукру, солі й перцю. Також покладіть кілька лаврових листочків.
- Ретельно перемішайте, щоб рівномірно розподілити спеції.
- Закрийте ємність кришкою та відправте у холодильник на 4-6 год.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Коли червона рибка засолиться, сміливо діставайте її з холодильника та починайте готувати смачні страви.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-26 12:49:00