Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Найкращі рецепти від переможниці МастерШеф 2023 Валерії Матрохіни

Нарешті стало відомо ім’я переможниці цьогорічного МастерШеф. В архіві Валерії справді багато рецептів смачних страв, які під силу навіть дитині.

Факти ICTV зібрали найкращі рецепти від переможниці 12 сезону МастерШеф Валерї Матрохіної.

Десерт Павлова

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • яєчні білки – 200 г;
  • цукор – 300 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • вершки 33% – 250 мл;
  • крем чіз – 80-100 г.

Спочатку потрібно збити білки, поступово додаючи цукор.

Коли білки вже будуть майже збиті (перетворяться на білу масу), треба додати крохмаль та лимонний сік.

Випікати десерт слід у духовці за температури 100-110°C півтори години.

Для крему збиваємо вершки з цукровою пудрою, додаємо крем чиз.

Для подавання потрібно викласти крем на випечені білки та прикрасити фруктами.

Хумус

Для приготування знадобиться:

  • консервований нут – 1 банка;
  • сік лимону – 1 ст.л;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – за смаком;
  • білий кунжут – 150 г;
  • рослинна олія – 3-4 ст.л;
  • грецький йогурт – 1 ст.л.

Для початку потрібно приготувати пасту тахіні. Для цього перебиваємо блендером білий кунжут, рослинну олію та сіль.

Зберігати таку пасту можна в холодильнику протягом кількох тижнів.

Далі кладемо в блендер нут, сіль, часник, лимонний сік та дві столові ложки пасти тахіні.

Коли консистенція стане однорідною, до маси можна додати грецький йогурт. Тоді страва буде ніжнішою.

Хрустка картопля

Що знадобиться:

  • картопля – 500 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л;
  • пармезан – 60 г;
  • зелень (кріп, петрушка, рукола) – за смаком;
  • підсмажений бекон;
  • спеції (сіль, перець, мускатний горіх) – за смаком.;
  • олія для фритюру.

Спочатку потрібно зварити картоплю, вже готову – пом’яти виделкою.

До розім’ятої картоплі слід додати дрібно нарізаний бекон, крохмаль, зелень, пармезан і спеції.

З готової суміші формуємо невеликі рівні кульки.

Олія має закипіти у фритюрі або каструлі.

Кидаємо кульки в киплячу олію та смажимо їх до готовності.

Мають вийти м’які мінікартоплинки з хрумкою скоринкою.

Джерело: Пресслужба МастерШеф, Валерія Матрохіна

Фото: Валерія Матрохіна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-31 09:15:37