На Чернігівщину приїхав відомий шеф-кухар Євген Клопотенко для досліження унікальних страв
Сьогодні, 8 січня, відомий український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст і телеведучий Євген Клопотенко розпочав знайомство з гастрономічною культурною спадщиною Чернігівщини.
Про це повідомляє Департамент культури Чернігівської ОДА.
В програмі ресторатора 2 насичені дні дослідження та вивчення унікальних страв регіону, зокрема тих, що включені до Обласного переліку нематеріальної культурної спадщини Чернігівщини.
Відправною точкою у знайомстві з гастрономічною автентикою регіону стало місто Ніжин, де місцевий краєзнавець та завідувач відділу «Музей історії Ніжина» Сергій Зозуля презентував «Россільник зі свинячими нирками», а також унікальний ніжинський смаколик – ікру з огірків.
Спільно з господинями села Сиволож Плисківської громади ресторатор Євген Клопотенко готував особливу страву – кашу «Бабка» за відродженим старовинним рецептом, а також дізнався кілька кулінарних лайфхаків, від місцевих жительок. Страва «Каша «Бабка» включена до Обласного переліку нематеріальної культурної спадщини Чернігівщини.
Корюківська громада вчила шеф-кухаря готувати самобутню страву Корюківського краю «Сировадну», а також презентувала місцеву страву –«Корюківські огірки смажені».
Завтра у гастрономічній експедиції ресторатора заплановано відвідування відомих ресторацій міста Чернігова, крафтової виноробні «VINOMAN», а також приготування унікальної страви «Пісний холодець з бобу» разом з господинями Куликівської громади.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
08.01.2025