Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

На Чернігівщині випікають хліб за старовинними монастирськими рецептами

На Чернігівщині випікають хліб за старовинними монастирськими рецептами

Підприємці з Чернігівщини Василь Кондаков та Валентин Баженов випікають хліб за старовинними монастирськими рецептами.

А розпочалося все з того, що Василь познайомився у храмі УГКЦ Чернігова з отцем Романом Халусом. Від монаха й довідався, що в монастирях печуть хліб за старовинними рецептами.

Півроку чоловіки їздили по обителях Західної України та Угорщини, молились з ченцями, і хліб разом пекли.

Привезли аж 36 рецептів, усі тримають в секреті. Спочатку спробували пекти хліб вдома. Потім облаштували мініпекарню у Мені. Відкрили її у 2019 році.

«Використовуємо все натуральне. Борошно із зерна, вирощеного без хімії, яке знайшли в Харкові, закваску – з Італії, її вміємо робити й самі, як монахи навчили. Не додаємо ніяких добавок, консервантів, розпушувачів.

Випікаємо вироби на заквасці зі слив з додаванням різних трав, з висівками, гірчичний, кукурудзяний хліб, томатні хлібці, печиво, пиріжки та булочки» , – розповідають підприємці.

Джерело – visnyk.lutsk.ua

Фото з мережі

Читайте останні новини України та світу на каналі  в Telegram

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
21.01.2021