На Чернігівщині виготовлятимуть олію з гарбузів за старовинними рецептами

Фермери Сергій та Тетяна Буглаки з села Количівка в Чернігівській області планують збудувати олійницю за власними кресленнями, щоб давити олію зі штирійських голозерних гарбузів за старовинними рецептами.
Про це в колонці на AgroTimes розповіла фермерка Тетяна Буглак.
«У перспективі хочемо розширити посіви голозерних гарбузів та збудувати за власними кресленнями невелику олійницю для отримання сиродавленої гарбузової олії, саме такої, яку робили в давнину, – зазначила фермерка. – І навіть плануємо виготовляти олію холодного віджиму під замовлення клієнтів, щоб продукт був максимально свіжим та корисним», – каже жінка.
Крім того, Буглаки культивують понад 20 різноманітних культур, у тому числі зернові, бобові, олійні, картоплю (не лише з білою та жовтою, а також із кольоровою м’якоттю), баштанні.
Обробляють загалом понад 30 га.
Збудували млин, де ми за старовинними технологіями виробляють борошно, з якого печуть хліб за рецептами пращурів. Хліб має стабільний попит, також на замовлення роблять вівсяні пластівці, з органічного ячменю виробляють каву «Чернігівський колос». Ще один напрям – трав’яні чаї.
Фото ілюстративне.
Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
16.02.2021