Україна і світ

МОЗ дав українцям поради, як правильно провести пікнік без негативних наслідків

Джерело : www.112.ua

Минздрав Украины

У зв’язку з настанням теплої погоди, а також вихідними з нагоди Великодніх свят МОЗ України розробив для українців низку рекомендацій про те, як краще і безпечніше провести пікнік. Поради від відомства розміщені на його сторінці у Facebook.

Отже, при поході на пікнік МОЗ рекомендує дотримуватися таких правил:

Не використовувати одну дошку для оброблення м’яса і нарізки овочів. У кошик для пікніка не варто класти сирі продукти поверх готових страв.

Мити руки, фрукти і овочі, ножі і поверхні, на яких буде нарізатися і подаватися їжа. Захищайте їжу від комах.

М’ясні та інші висококалорійні страви збалансуйте овочами.

Не беріть на пікнік торти, тістечка з кремом та інші солодощі – вони дуже швидко псуються і тому часто стають причиною отруєння.

Стежте, щоб страви не були на столі більше двох годин, тому що в спеку продукти псуються швидко.

Якщо їжа залишилася після пікніка – не зберігайте її “на завтра”.

Не переїдайте. Відмовтеся від додаткової порції, якщо відчули ситість.

Пам’ятайте – безпечної дози алкоголю не існує.

Нагадаємо, раніше в. о. голови міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун дала поради про те, як боротися зі стресом. Зокрема, вона радить орієнтуватися на прийняття ситуації, планування, пошук підтримки і позитиву.

Також вона розповіла, що може зробити людину щасливішою. Супрун зазначає, що фізично активні люди відчувають себе щасливішими, ніж ті, хто веде сидячий спосіб життя.

Читайте новини на нашій Facebook-сторінці  та приєднуйтесь до нашої  Facebook-групи

Джерело : www.112.ua
2019-04-29 00:30:00