Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Молозиво: рецепт приготування в духовці


Сьогодні розкажемо, як приготувати молозиво в духовці. Цей десерт має ніжний смак та апетитний вигляд. До того ж рецепт молозива швидкий, а користь – беззаперечна.

Готують це лакомство з молока корови, отримане після її отелення. Його консистенція густіша, ніж у звичайного молока, а колір – жовтуватий.

Не зважаючи на те, що ця страва самодостатня, з неї також готують й інші смаколики: пудинги, суфле, або використовують як один з інгредієнтів начинки для вареників, солодких пирогів, пиріжків та булочок.

Як приготувати молозиво в духовці

Для приготування молозива в домашніх умовах нам знадобиться мінімальна кількість продуктів та часу. Цей десерт ідеальний до сніданку. Їсти його можна як в холодному, так і теплому вигляді.

Інгредієнти:

  • молоко – 1,5 л
  • яйця – 7 шт.
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 2 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • вершкове масло для змащення – 30 г

Приготування:

  1. У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і дрібку солі.
  2. Суміш гарно збиваємо вінчиком або міксером.
  3. Потім поступово вводимо молоко й ще раз перемішуємо.
  4. У змащену вершковим маслом каструлю вливаємо отриману суміш і поміщаємо в попередньо розігріту духовку. Каструлю кришкою закривати не треба.
  5. Запікаємо за 180-190 °С близько 45-50 хвилин.
  6. Молозиво в духовці готове! Охолоджуємо його за кімнатної температури, нарізаємо й куштуємо. Смачного!

Цукор у рецепті молозива можна замінити згущеним молоком (на 1,5 л молока – 7 ст. л.). Для любителів солодкого – можна додати більше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-23 14:42:00