Місо суп: рецепт і необхідні інгредієнти
У світі кулінарії існують традиційні страви, які перетинають кордони країн і культур, приносячи з собою не лише смакові враження, але й культурні звичаї.
Однією з таких страв є місо суп. Ця смачна перша страва з пікантним солоно-солодким смаком родом з японської кухні вже завоювала серця багатьох гурманів світу.
Багато хто вважає, що його складно або й не можливо приготувати в домашніх умовах. Але це не так!
Зараз дивляться
Тому ділимося простим рецептом місо супу, яких можна легко і швидко приготувати дома.
Як приготувати місо суп за класичним рецептом
Для приготування можна брати як білу, так і темну місо-пасту. Але гурмани, при приготуванні місо супу віддають перевагу поєднанню цих двох видів паст.
Що входить до складу місо супу:
- місо паста – 2 ст. л.
- тофу – 100 г
- водорості вакаме сухі – 1 ст. л.
- соєвий соус – 1-2 ст. л.
- норі – 2 шт.
- зелена цибуля (нарізана) – 2 ст. л.
- кунжут білий смажений – 1 ч. л.
- корінь імбиру – 1 см
- цибулина – 1 шт.
- морква (не велика) – 1 шт.
- перець горошком, сіль – до смаку
- часник – 1-2 зубки
- вода – 1 л
Місо суп – рецепт:
- У каструлю вливаємо воду, додаємо почищений та промитий імбир, розрізані на 4 частини цибулю та моркву, зубки часнику, 1 ч. л. солі та горошини перцю. Готуємо близько 30 хвилин.
- Бульйон проціджуємо через сито.
- Потім в овочевий бульйон додаємо вакаме, перемішуємо і готуємо близько 3 хвилин.
- Місо пасту викладаємо на невелике ситечко і розчиняємо у бульйону.
- Додаємо нарізаний кубиками тофу, вливаємо соєвий соус і доводимо до кипіння.
- Потім викладаємо нарізані норі, готуємо ще 1-2 хвилини.
- При подачі до столу посипаємо страву нарізаною зеленою цибулею та кунжутом. Смачного!
Місо суп готовий. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 18:53:42