Будівельні матеріали м.Ніжин Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Міноборони вдосконалює механізм якісного постачання харчування армії

Міністерство оборони тримає на постійному контролі різними органами питання харчування військовослужбовців, якість продуктів харчування та організація харчування Збройних Сил.

Міноборони вдосконалює механізм якісного постачання харчування армії

При цьому на сьогодні у всіх структурах діє працюючий механізм із заміни неякісних продуктів та ведення претензійної роботи.

Структура роботи всіх задіяних у процесі ланок вибудовується так, що їм буде невигідно постачати неякісні продукти у межах харчового забезпечення військ.

Про це 14 квітня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки розповів заступник Міністра оборони України Ігор Халімон, передає Армія.Інформ.

Одним з порушених питань на розгляді Комітету було обговорення організації харчування у Збройних Силах України.

– Питання харчування — це питання обороноздатності армії. Якщо військовий ситий, він має можливість виконувати свої обов’язки. Саме тому якість продуктів харчування та організація харчування Збройних Сил — питання, яке ми тримаємо на постійному контролі, — зазначив Ігор Халімон.

При цьому, за словами заступника міністра оборони, питанням контролю якості продуктів займаються відповідні посадовці як Міноборони, так і Збройних Сил.

До контролю якості залучаються Головна інспекція Міноборони, Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

А також, Департамент державних закупівель та постачання матеріальних засобів Міноборони спільно з Центральним управлінням контролю якості та командуванням Сил логістики ЗСУ, підрозділами ветеринарної медицини, тощо.

Крім того, з метою оперативного виявлення порушень представники Міністерства оборони та заступник міністра особисто регулярно здійснюють планові та позапланові перевірки стану організації харчування.

Першою і головною ланкою контролю якості продуктів, що потрапляють на стіл військовослужбовців, є командири підрозділів, які безпосередньо відповідають за підпорядкований особовий склад.

Відповідні посадові особи військових частин мають здійснювати контроль кількості та якості продуктів, які постачаються, а також контролювати умови зберігання харчів та організацію приготування їжі.

У разі доставки неякісних продуктів їх мають повертати постачальнику.

За словами Ігоря Халімона, у Мінобороні існує реально працюючий механізм із заміни неякісних продуктів та ведення претензійної роботи. Поки неякісний продукт замінюють, військовим готують інші страви, з меню каталогу.

Вартість неякісних харчів відмінусовують від вартості привезених продуктів і не приймають на баланс частини. Але якщо в пасиві компанії накопичуються певні зауваження, вона ризикує бути оштрафованою за неналежне виконання зобов’язань.

В деяких випадках може бути розірваний договір. Тому компанія зацікавлена у постачанні якісних продуктів.

Що не можна їсти у Великий піст 2021

Великий піст 2021 починається в понеділок, 15 березня, і закінчується в четвер, 1 травня. Щороку він починається за сім тижнів до Великодня.

Християни вірять, що, дотримуючись правил прийому їжі під час посту, можна стати ближчим до Бога.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2021-04-16 19:38:50