Україна і світ
Маринована скумбрія: рецепт швидкий і простий

Скумбрія – риба смачна та дуже корисна. Вона багата на омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров’ю серця, покращують роботу мозку і допомагають знижувати рівень запалення в організмі.
Крім того, скумбрія містить багато вітамінів і мікроелементів, таких як вітаміни групи B, D, а також калій і селен.
Як замаринувати скумбрію, щоб вийшла смачна та малосольна – читайте в нашому матеріалі.
Маринована скумбрія: рецепт
Приготування маринованої скумбрії вдома дасть вам змогу насолодитися смаком і контролювати якість інгредієнтів.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.
- вода – 1 л
- сіль – 4 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- оцет 9% – 100 мл
- спеції (лавровий лист, перець горошком, гвоздика) – до смаку
- цибулина (але можна і без неї)
Приготування:
- Рибу почистьте, видаліть нутрощі, голову, хвіст та добре промийте, щоб не залишилося чорних плівок. Наріжте на порційні шматки.
- Швидкий рецепт маринаду скумбрії робимо так – у каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор, оцет і спеції. Коли все розчиниться, зніміть з вогню і дайте охолонути.
- У глибокій мисці викладіть шматки скумбрії, заливайте охолодженим маринадом. Якщо ви використовуєте цибулю, наріжте її кільцями та додайте до риби.
- Накрийте миску кришкою або плівкою і поставте в холодильник на 5 годин.
Після маринування скумбрію можна подавати на стіл, прикрасивши зеленню та нарізаною цибулею.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Скумбрію можна зберігати в маринаді в холодильнику до 2 тижнів.
Маринована скумбрія шматочками: поради
- Якщо ви хочете прискорити процес маринування, наріжте скумбрію на менші шматки.
- Для цікавого смаку можна додати до маринаду трохи соку лимона чи зубок пропущеного через прес часнику.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-24 14:33:00